tiistai 28. toukokuuta 2013

Tuskainen Rykäsy

Eilen kävin kevyen pyöräilyn tekemässä ja päätin samalla että kyllä tänään rykäistään. Tänään oli siis vuorossa Heltri cup Rykäsy (uinti 750, pyörä 20 km, juoksu 5,4 km). Osallistujia oli todella mukavasti mukana. Tässä parin vuoden aikaan kun itse olen seuran kisoissa ollut mukana niin sinäkin aikana on osallistuja määrä moninkertaistunut.

Ennen starttia kävin uimassa pienen verryttely lenkin. Tämä oli oikein hyvä ratkaisu. Veryttelyn aluksi kylkeen koski aika paljon, mutta jo 10 minuutin jälkeen kylki ei ollut enää läheskään niin paha. Uinnin lähtö oli aika ahdas. Lähdin aika keskeltä kolmannesta rivistä. Ensimmäiset sadat metrit oli vaikeat, tilaa ei tuntunut löytyvän ja kontaktia oli jonkin verran. Uinti ei ollut ollenkaan rentoa. Järven päädyssä kääntymisen jälkeen oli jo huomattavasti enemmän tilaa uida, mutta jotenkin en saanut enää sellaista hyvää rytmiä tai rentoutta uintiin. Uinti aika oli jotain 12 min 20 sek (tarkkaa aikaa ei ole kun unohdin painaa kellosta nappia.

Vaihto uinnista pyörään meni ihan töpeksinnäksi. Käytin aikaa paljon märkäpuvun pois saamiseksi. No lopulta pääsin pyöräilemään. Pyörä kulki ihan ok. Rajoittimet oli taas päällä, eli jalat hapotti huomattavasti aikaisemmin kuin hapenotosta olisi ottanut kiinni. Jalat täytyisi jotenkin saada kuntoon. Pyöräosuuden aika noin 35 minuuttia sisältäen vaihdot.

Juoksuosuudesta muodostui sitten tuskien taival. Ensimmäine kilometri on alamäki voittoinen ja siinä kävi jo mieleen että käännynkö takaisin. Kylkeen sattui todella paljon ja huomasin etten pysty kunnolla ottaa happea sisään vaan hapenotto oli tehtävä pintahengityksellä. No alamäen jälkeen ajattelin että eihän tässä ole kuin reilu neljä kilsaa maaliin, joten kärvistellään loppuun asti. Takaisin tulo matka oli ylämäkeen ja siten hieman miellyttävämpi kun pienemmällä tärähtelyllä pääsi eteenpäin. Vauhti oli hidasta, 20 sek/km hitaampaa kuin viikko sitten duathlonissa.

Kokonaisaika 1h 12 min 56 sek. Olisihan tämän vuonut mennä paremmin, varsinkin uinnin ja juoksun osalta. Tuli kuitenkin tehtyä hyvä treeni ja samalla pientä kivunsieto harjoittelua =)

Nyt tällä viikolla on näköjään pidettävä taukoa juoksusta, ainakin niin pitkään kuin kylki paranee hieman enemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti