sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Nestehukkaa

Tänään oli vuorossa viikon pitkä pyörälenkki. Pyöräilin Nurmijärvelle ja kiersin ensiviikon Sääksi triathlonin pyörälenkin kerran hieman reippaampaa vauhtia ympäri. Nurmijärveltä palasin pientä kiertoreittiä takaisin.

Pyöräily tuntui tänään aika hyvältä. Jalat oli palautunut tiistaisesta rykäsystä sekä eilisestä 16 km lenkistä hyvin. Reippaampi osuuskin tuntui vielä oikein hyvältä, 22 km 34,2 km/h.

Paluumatkalla  Nurmijärveltä reilun 100 km kohdilla alkoi tuntua ensimmäisiä lieviä väsymyksen oiretta. Silloin aloin kiinnittää huomioita enemmän nesteen nauttimiseen. Nestetasapaino oli kuitenkin päässyt ilmeisesti liikaa vajauksen puolelle. Jossain 110 km kohdilla Pete ja Pia ajoivat vastaan, tässä vaiheessa vielä jaksoin iloisesti morjestaa =) Noin 120 km paikkeilla alkoi olla jo aika heikko olo, syke nousi ja alkoi olla aika kuuma olo, suu tuntui myös kokoajan kuivalta. Yritin nauttia mahdollisimman paljon nestettä, mutta neste alkoi vain turvottaa vatsassa.

Törmäsin vielä kahvituvan kohdalla Teroon. Tässä vaiheessa oli jo todella "kuutamolla". Ihan hyvä että Tero sattui kohdalle, tuntui ainakin hiukan turvallisemmalta jos vaikka sammahtaisi viimeiselle 8 km siirtymälle =)

Lopulta pääsin kotiin ja otin heti jääkaapista kylmää kivennäisvettä pari lasia. Sen älkeen syöksyin kylmään suihkuun, siellä istuin varmaan viisi minuuttia ja olo koheni jo hieman. Sain ylikuumentuneen olotilan paremmaksi. Suihkin jälkeen vielä lisää vettä sekä pari leipäpalaa ja makasin kylmäpussin kanssa hetken aikaa sohvalla. Alkoi jo olo olla huomattavasti parempi. Kaikkiaan join reilun litran verran ennen ja jälkeen suihkua =) Pitkin iltaa vielä lisää nestettä sisään aika paljon.

Tässä oli nyt hyvä opetus riittävän nesteen nauttimisen tärkeydestä. Lämmin sää ja sen mukaisesti nesteytyksen lisääntynyt tarve yllätti tänään minut täysin. Ehkä olen seuraavalla kerralla viisaampi. Muistakaas muutkin riittävän nesteen saanti näin kuumilla säillä.

Edit: Reippaamman osuuden km/h korjattu oikeaksi, aikaisemmin aivan liian kova vauhti.
Edit2:Lisäys kuva ensiviikon Sääksi triathlonin reitiltä.

2 kommenttia:

  1. Hyvän kuvan olen ottanut kisareitistä, niin tasaista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kiva reitti se on. Nopea reitti, mut kovalla tuulella voi olla haasteita kun pelloilta pääsee tuulemaan suoraan.

      Poista