sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Uusi märkäpuku (käytetty)

Entinen pukuni Xterra Vortex on palvellut hyvin kaksi kesää. Puku alkaa olla kuitenkin hieman risa. Olen kyllä paikannut mahdolliset reiät niiden ilmaannuttua, mutta tämän kauden ensimmäisten uitien jälkeen tuntui uusia reikiä ilmaantuvan vähän turhan paljon. Kainalossa saumatkin on ratkennut niin en oikein tiedä kuinka sauma kesää neopreeni liimalla.

Katselin netistä eri pukumalleja ja kyllähän noilla ns huippumalleilla tuntui hintaa olevan aika mukavasti (yli 500 euroa). Olin jo lähes päätynyt pariin eri vaihtoehtoon, Orca 3,8 tai Huub 3:5. Molemmat vaikutti hyviltä vaihtoehdoilta. Orcaa kävin kokeilemassa myös liikeessä.

Sitten kuitenkin huomasin netissä myytävänä olevan vähän käytetyn Blue Seventy Helix puvun joka vaikutti sopivan mittojen puolesta. Kävin kokeilemassa paikan päällä ja päädyin ostamaan puvu. Huomattavasti edullisemmin kuitenkin sain kuin uutena ostamalla.

Olen nyt pari kertaa käynyt puvulla uimassa ja voi ainakin todeta että aika erilainen on puku edelliseen verrattuna. Hihat ja hartiat on tässä puvussa erittäin ohuesta ja venyvästä neopreenistä. Käsissä on myös kyynärvarren sisäpuolella kaistaleet ohutta tekstiiliä. Tällä pitäisi saada ilmeisesti paremmin veteen tuntumaa. Puku on päälleni huomattavasti tiukemman oloinen kuin Xterra, painorajoissa olen ylärajalla, joten pieni painon pudotus korjaisi asiaa hieman. Hartia seudun osalta puvun laittaminen on tehtävä riittävän rauhallisesti jotta saa puvun asettumaan hyvin. Kaula-aukkokin on selvästi tiukempi kuin edellisessä puvussa. Kuivana kaula-aukko tuntui liiankin tiukalta, mutta uidessa sitä ei huomaa ollenkaan. Puvussa on myös ylhäältä alaspäin kiinnitettävä vetoketju, joten pukua ei oikein hyvin saa laitettua yksin.

Kun puvun saa hyvin päälle, niin kädet pyörii erittäin hyvin ja huomaa kuinka venyvää olkapäiden seutu todella on. Mistään kohtaa hartioista puku ei kinnaa vastaan. Uima asento on myös ehkä hieman parempi, tai näin ainakin on itselle tullut vaikutus. Puvun yläosassa ei ole niin paljoa 5 mm neopreeniä kuin edellisessä joten tuntui siltä että jalat nousisivat hieman paremmin ylös ja tätämyötä asento korjaantui oman tuntemuksen mukaan paremmaksi.

Ainut miinus puvussa on se että ylävartalon pituus on todennäköisesti aivan himpun liian lyhyt minulle. Puvun selän notkokohtaan tulee hyvin pieni ilmatasku, eli puku ei seuraa selän kaarta kokomatkalla. Tämä todennäköisesti johtuu liian lyhyestä yläosanpituudesta ja minun pitkästä selästä suhteessa pituuteen. Kokeilen seuraavalla kerralla pukua laitaessa nostaa vielä tarkemmin lantion ja haarojen seudulta ylös, jotta puku asettuisi paremmin. Sitä en tiedä kuinka paljon pieni ilmapussi selän notkossa haittaa vautiin? Jos joku viisaampi tietää niin kertokaa.

Tämä uusi puku on tarkoitus pitää ns kisapukuna ja vanha puku treenipukuna. Seuraavan kerran puku on siis tositoimissa viimeistään Kisko triathlonissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti