maanantai 10. kesäkuuta 2013

Sääksi triathlon

Viime lauantaina oli sprintti SM karkelot ja perusmatkan kuntosarjat Nurmijärvellä. Tänä vuonna päätin osallistua sprinttiin enkä perusmatkalle, koska perusmatka tulee Kiskossa vastaan muutaman viikon päästä.

Kilpailun aikataulu oli SM kisojen osalta tehty kohtalaisen aikaiseksi. 9.00 ikäryhmien startti. Tämä tarkoitti että viideltä ylös ja aamupalalle. Muutama leipäpalanen ja mysliä sekä pari kuppia kahvia jotta heräisi. Sitten vain tavarat autoon ja ajelemaan kohti kisapaikkaa, otin Teron myös kyytiin matkalla.

Kisapaikoilla olimme Teron kanssa hyvissä ajoin, ilmoittautuminen ja pyörän tsekkaus meni nopeasti ja jäi hyvin aikaa laittaa omat tavarat järjestykseen sekä hoitaa muut valmistautumis rituaalit ja jutella tuttujen kanssa. Lämmittely uinti reilu 10 minuuttia ja sen jälkeen etsimään hyvä lähtöpaikka. Otin itselleni paikan vasemmalta puolelta pääjoukkoa eturivistä.

Uinti lähti hyvin käyntiin. Löysin heti alusta sopivan tilan ja ensimmäisellä suoralla pystyin jopa peesaamaan edessä olevaa jonkin aikaa. Ensimmäiselle poijulle joutui hieman muuttamaan suuntaa suorasta linjasta (omasta mielestä) muiden uimareiden "kiilauksien" vuoksi. Ensimmäisen käännöksen jälkeen pääsin sitten uimaan aika vapaasti ja sain mielestäni rennon tehokkaan rytmin päälle. Tällä suoralla ohitinkin pari uimaria. Toisen käännöksen jälkeen loppusuoralla tuli taas tehtyä mutkia kun aluksi lähdin edessä olevan uimarin peesiin, mutta hän suuntasi huomattavasti liian vasemmalle. Parin korjausliikkeen jälkeen löysin suunnan kohdalleen ja loppu meni taas ihan ok. Loppusuoralla ohitin myös yhden tai pari uimaria. Tästä gps jäljestä näkyy mutkat hyvin.
Uinti aika 11.12 oli positiivinen yllätys, tästä osuudesta jäi oikein hyvä fiilis.
En tiedä kuinka paljon uintiajan paranemisesta johtuu uudesta (käytettynä ostetusta) märkäpuvusta, Blue Seventy Helix (tästä kirjoitan eri rapsan myöhemmin).

T1 meni hieman säätämiseksi. Ensiksi toinen lahje jäi nilkasta kiinni ja sitä jouduin repimään irti turhauttavan pitkään. Lisäksi pyörään meinasin nousta liian aikaisin kyytiin ja siinäkin meni jonkin verran turhaan aikaa. Tero karkasi nopeamman vaihdon ansiosta reilun satametriä joten siihen peesiinkään ei ollut mahkuja yrittää.

Pyörä osuus oli yllättävän tuskainen. Heti alusta taas jalat tuntuivat hapottavan yllättävän herkästi. Lieväänkin ylämäkeen ei tuntunut löytyvän kunnon tehoja. Valtatie osuudella tuli pari ohitse joiden peesiä pystyin hyödyntämään paluusuunnan ylämäkiin asti. Peesissä pyrin pitämään sen kymmenen metrin eron. Me kolme saimme kaksi muuta vielä kiinni ja nämä kaksi jäivät edellä ajavieni peesiin aivan renkaaseen kiinni. Paluusuunnalla valvoja moottoripyöräkin kävi vähän aikaa vierellä ajamassa mutta ei sanonut mitään. Ei edes siitä kun näistä yksi ohitti edellä ajavan, ajaen todella pitkään vastaantulevien kaistalla. Mielestäni peesivalvontaa ja näihin kaistarikkomuksiin tulisi ottaa huomattavasti tiukemmat otteet, mutta ei siitä sen enempää.

Pyörän loppuosuudella olevat ylämäet oli jo aika tuskaiset ja reidet oli jo aivan tööt. Viimeisellä kilometrillä yritin hieman himmailla ja pyörittää nopealla cadenssilla jos saisi hieman jalkoja auki juoksua varten. Jos otan ensimmäisen 2 km ja viimeisen reilun 900m väliajat pois, jotka sisältää vaihdot, gps jäljestä niin keskinopeudeus puhtaalla vaihtiosuudella oli 38 km/h, joka on varmaankin se mun limitti tällähetkellä.

T2 meni ihan hyvin, siinä ei aikaa juurikaan tuhraantunut.

Juoksu olikin sitten aivan karmeeta, kuten osasin jo pyöräosuuden lopussa pelätä. Ensimmäinen kilometri oli 4.17 ja sen jälkeen vauthi hyytyi 4.25-4.30 paikkeille. Jalat oli ihan puhki. Takaa tuli todella monta ohitse. En pysynyt edes laskuissa kuinka monta =) Yksi heistä oli Stubb, joka oli ilmeisesti kuvienkin perusteella vetänyt aikamoisen ryhmän perässään.

Välillä yritin muistuttaa itselle, että pitäisin yllä lyhyempää ja nopeampaa askellusta, mutta ei sekään tuntunut auttavan. Viimeinen kilometri meni sitten taas jo hieman paremmin ja sain kiihdytettyä loppua kohdi. Jäi vähän sellainen olo että matka loppui kesken. Täältä taaperrukseni gps jälki :)

Loppuaika 1h12min31sek. Kisasta jäi ihan kohtalaisen hyvä fiilis. Huono juoksu jäi eniten harmittamaan sekä T1 räpellys. Pyöräosuus oli ihan ok. Tosiasia minun kohdalla taitaa olla se, että tehoja pitäisi tehdä huomattavasti enemmän jos haluaisi näillä lyhyillä matkoilla päästä lujempaa. Huomaan selkeästi rasituksen jyrkän nousun anakynnyksen jälkeen. Maksimipuolelle en voi mennä juuri ollenkaan, muuten tulee seinä vastaan nopeasti. Ehkä olisi asiallista jonkin verran tehdä juoskemalla ja pyörällä todella koviakin harjoituksia.

Tapahtuma oli mukava ja järjestelyt toimivat omalla kohdallani ihan hyvin. Ainut negatiivinen asia on jo mainitsemani peesaamiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti