tiistai 18. kesäkuuta 2013

Säännöllisen epäsäännöllistä!

Pienten lasten perhessä on välillä aikamoisia haasteita löytää aikaa harjoittelulle. Varsinkin kun täydelle matkalle harjoitellessa pitäisi jonkin verran tehdä niitä pitkiäkin harjoituksia. Olen tässä kevään aikaan oppinut aika hyvin muuttelemaan harjoitusohjelmaa aina tilanteen mukaan.

Viime viikolla oli alunperin tarkoitus tehdä kunnon määrä viikko, mutta toisinhan siinä kävi. Ensiksi lapset viikolla flunssassa ja siitä johtuen yöllä "nukuttiin" todella vähän. Päivisin oli sitten liian väsynyt tekemään pitkiä harjoituksia. Keskiviikkona päätin, että tehdään sitten tehopainotteinen viikko. Keskiviikkona juosten KehäII vartta noin kilometrin vetoja 4 kertaa noin 4 min/km vauhtia, torstaina pyörällä velskolan mäkiä hitaalla kadenssilla ja lauantaina juosten TV reipas (VK II) 10 km noin 4.35 min/km vauhtia.

Sunnuntaina oli sitten ajatus lähteä tekemään pitkä yhdistelmäharjoitus. Olin jo aamulla Oittaalla pukemassa märkäpukua päälle, kun Katja soittaa kotoa, että äkkiä takasin. Elmo oli kaatunut ja satuttanut suunsa sellaisiin nuken rattaisiin. Ylähuulessa parin sentin haava ja toinen etuhammas näytti painuneen hieman taaksepäin. No eihän siinä muu auttanut kuin minä jäin Olivian kanssa kotiin ja Katja hammaslääkäriin päivystykseen.

Loppujen lopus hammaslääkäri ei tehnyt juuri mitään, käski vain parin kolmen viikon päästä käydä tarkastuttamassa. Nyt Elmo on jo jatkanut samalla vauhdilla kuin aikaisemmin. Huuli on vielä vähän turvoksissa mutta menoa se ei näytä haittaavan :)

Tällä viikolla yritän uudestaan taas määrää saada tehtyä. Sunnuntain pitkäharjoitus siirtyy nyt juhannusaattolle. Saas nähdä kuinka tämän viikon kanssa käy :)

Eihän tässä muuten mitään ole näiden harjoitusten muutteluista yms. mutta hieman meinaa taas tuntua siltä että ei treenimäärät ole läheskään riittävällä tasolla täydelle matkalle. Varsinkin kun sitten lukee triathlon lehdestä että viikkomäärät täyden matkan hyvään läpisuorittamiseen tulisi olla 18-19 tuntia. Huhhuh, minä en tule moisiin määriin koskaan pääsemään. En taida edes puoleen tuosta määrästä päästä tämän kevään osalta.

Niin ja tänään on tasan kaksi kuukautta aikaa köpiksen kisaan. Tarkoittaa sitten sitä, että noin kuukausi aikaa treenata kunnolla. Joroisen puolimatka on reilun neljän viikon päästä ja sen jälkeen ei mitään ihmellisiä kuntoon vaikuttavia treenejä tehdä, lähinnä vain viimeistellään kuntoa.

3 kommenttia:

 1. Pitää treenata sen mukaan miten pystyy. Kisapäivänä on sitten siinä kunnossa mihin on sillä treenillä päässyt. Eihän valmista näissä hommissa tule koskaan. Yhtä pahalta se täysmatka varmasti tuntuu vaikka olisi treenannut koko vuoden tuota 18-19 tuntia viikossa. Loppuaika vaan on eri luokkaa kuin mitä vähemmän treenanneella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se varmasti menee. Tekee mitä pystyy ja sen mukaisesti sit kulkee kisassa.
   En tietty haluis ihan mateluvauhtia edetä, mutta sen näkee sitten kisassa :)

   Poista
  2. Jep ja tosiaan parempi miettiä vaan tulevaa eikä menetettyjä treenejä niin pysyy jotenkin järjissään. :) Minun oma valmistautuminen kesän kisoihin on mallia Pitkämäki eli saan paikat kuntoon juuri ennen kisoja. En ole pystynyt juoksemaan nyt reiluun 3 viikkoon ja en ole varma starttaanko Kiskossakaan. Ei nämä treenaamiset aina ihan putkeen mene ja vastoinkäymisiä tulee vaikka miten hyvin niitä pyrkisi välttämään.

   Poista