keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Heltri Cup Duathlon

Eilen osallistuin ensimmäistä kertaa Duathloniin. Seuran cup sarja jatkui Duathlonin merkeissä Kuusijärvellä. Matkoina oli 4 km juoksu, 20 km pyörä, 4 km juoksu. Tiedossa oli siis rankka reissu ja etukäteen kyllä hieman mietitytti kuinkahan juoksun kanssa käy.

Stratista päätin lähteä kohtalaisen varovasti, koska monesti olen juoksun lähdöissä ottanut ensimmäiset kilometrit aivan liian lukaa. Nyt sain pidettyä vauhdin kohtalaisen tasaisena hieman yli 4 min/km vaihtia. Viimeinen kilometri ennen ensimmäistä vaihtoa on ylämäkivoittoinein ja sen otin vielä maltilla että en olisi aivan tukossa pyörällä. Aikaa juoksuosuuteen meni 16.56 (matka gps mukaan 3,92km). Gps jälki löytyy täältä.

Juoksun jälkeen pikaisesti pyöräkengät jalkaan, kypärä päähän ja eikun pikaklonkkausta asfaltille (noin 50 metriä). Pyörän alku oli vastatuuleen ja ensimmäisen parin kilometrin matkalla tuntui reidet hapottavan todella pahasti. Mietin että miten ihmeessä pääsen tästä mitenkään järkevää vauhtia loppuun. Muutaman kilometrin jälkeen kuitenkin jalat jotenkin lämpeni ja sain lisättyä vauhtia. Toisella kierroksella sain pidettyä vauhdin yllä ja ehkä hieman vielä tsempattua lisää. Toisella kierroksella etureisissä tuntui loivien ylämäkien kohdilla, joissa nopealla pyörityksellä etenin, kramppien oireilua. Tuntui että menen siinä rajoilla että rupeaako etureiden kramppaamaan vai ei. Päätin kuitenkin että ei tässä mitään hidastella vaan jos kramppaa niin sitten ei voi mitään. Pyöräosuuden aika oli 34.47 (sisältää vaihdot ja klonkkailun asfaltille). Gps jälki löytyy täältä.

Pyörän jälkeen taas pikainen vaihto juoksukenkiin sekä kypärän ja lasien riisuminen. Juoksu lähti yllättävänkin hyvin liikkeelle. Pyörässä tuntemani kramppailun oireet eivät tuntuneet juoksussa ollenkaan. Jalat oli kyllä väsyneet ja erityisesti nousuihin ei tuntunut voimaa jaloista löytyvän. Sain pidettyä kuitenkin ihan hyvän juoksurytmin ja lopussa viimeinen nousukin meni ihan ok. Toiseen juoksuosuuteen käytin aikaa 17.05, eli 9 sekunttia hitaampi kuin ensimmäinen juoksuosuus. Tähän olen ihan tyytyväinen että niinkin vähän eroa ensimmäiseen osuuteen tuli ja jaksoin juosta loppuunasti. Gps jälki löytyy täältä.

Loppujen lopuksi Duathlon oli oikein positiivinen kokemus. Varsinkin kun odotukset olivat lähinnä karmeasta kärsimyksestä totaaliseen tuskaan. Rankka laji tämä on, varsinkin minun laiselle huonolle juoksijalle, mutta ehdottomasti uudestaan kokeiltavan arvioinen laji kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti