lauantai 25. toukokuuta 2013

Kylkivamma

Kävin torstaina töiden jälkeen pelaamassa jalkapalloa firman porukalla konsulttisarjan pelissä. Olin pitkästä aikaa pelaamassa jalkapalloa ja ajatus oli ottaa kohtalaisen rauhallisesti. Meillä oli kuitenkin vain kaksi vaihtomiestä niin kyllähän sitä tuli juostua aika paljon. Sykemittari oli mukana ja 48 minuutin ajalta (joka sisältää vaihdossa seisomiset) keskisyke oli anakynnyksellä =). Kyllä huomaa että ei ole tullut tehtyä ollenkaan maksimi spurttailuja.

Pelaaminen oli muuten ihan mukavaa mutta pallopelien ikäväpuoli tuli esille kylkivamman muodossa. Minulla on jotenkin erittäin huono tuuri loukkaantua kaikenlaisissa erikoisissa tilanteissa. Nyttenkin tilanne oli aika harmiton. Juoksin pallon kanssa vastustajan maaliakohti kun vastustajan puolustaja päätti tulla sivusta suoraan eteeni ja törmäsin hänen olkapäähän tai kyynärvarteen suoraan kylki edellä.

Itse kontaktitilanteessa tai loppu matsin aikana ei kyljessä ei tuntunut juurikaan miltään, mutta fudiksen jälkeen menin suoraan uinti treeneihin niin siellä huomasi jo kyljen olevan kipeä. Iltaakohden kylkikipu paheni ja nukkumaan mennessä oli pakko ottaa pari buranaa jotta saisin nukuttua jollain tavalla. Eilen tein vielä virheen kun kävin Katjan kanssa kevyellä juoksulenkillä, siten, että minä työnsin lapsia kärryissä. Tänään aamulla kylki olikin sitten huomattavasti eilistä kipeämpi.

Pahin kipeä paikka on vasemman rintalihaksen alla kylkiluussa ja lihaksissa tai jänteissä sen ympärillä. Aivastaminen on pahinta mahdollista mitä nyt voi tapahtua =) Nopea liike aiheuttaa erittäin epämielyttävän kivun. Myös syvään hengittäminen aiheuttaa lievää kipua.

Tämän viikon lopun otan nyt erittäin rauhallisesti ja toivon että kylki paranee nopeasti. Naapurin lääkärin kanssa kun juttelin pihalla niin hän tokaisi että jos kylki on revähtänyt, se on viikon pari kipeä ja jos murtunut niin kuukauden. Kylkeä sinänsä ei tarvitse varoa harjoitellessä vaan harjoitukset vain mahdollisesti pidentävän kiputilaa ja hidastavat parantumista. Tällä hetkellä juoksta ei todellakaan tee ollenkaan mieli.

Onneksi tämä viikko oli muutenkin ohjelmassa kevyenä viikkona, mutta ensiviikolla oli tarkoitus taas saada tehtyä määrää ennen seuraavan viikon Sääksi triathlonin kisaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti