sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kenraaliharjoitus Joroista ajatellen

Eilen tein Oittaalla omatoimisen triathlon harjoituksen kisanomaisena. Tavoitteena oli testata oman kunnon tilanne ja saada osviittaa millä vauhdilla itse pääkisaan uskaltaa lähteä. Matkat eilisessä harjoituksessa oli 1,7 km uinti, 47 km pyörä ja 8 km juoksu.

Uintiin starttasin ilman verryttelyjä. Tarkoitus oli alkuun ottaa rauhallisesti etten vedä käsiä hapoille ja siitä sitten kiihdyttää loppua kohden. Alunperin ajatuksessa oli tehdä noin 24 minuutin uinti, eli 12 minuuttia toiseen suuntaan ja takaisin. 12minuutin ja 20 sekunnin jälkeen käännyin takaisin, mutta paluu olikin yllättävän paljon hitaampaa vasta aallokin vuoksi. Matkaa kertyi siis 1,7 km ja aikaa vierähti noin 26 minuuttia. Uinti vauhtiin olen ihan tyytyväinen ja uintitreenimäärään suhteutettuna yllättynytkin.

Vaihdot oli molemmat hitaita (T1 4min T2 2min), koska olin yksin matkassa ja jouduin pyörän nostaa pois kattotelineestä ja toisessa vaihdossa sen takaisin (varmuuden vuoksi ettei kukaan pölli pyörää), muuten vaihto ok. Harjoittelin pyörään lähdössä myös pyöräkenkien jalkaan laittamisen vauhdissa ja sekin sujui ihan hyvin.

Pyörä lähti ihan kivasti vauhtiin, tosin Velskolan ylämäet aiheutti reisissä aika pahat happotilat. Mäkien jälkeen tasaisempi osuus meni omasta mielestä ihan hyvällä pyörityksellä. Parin kymmenen kilometrin jälkeen alkoi jo reidet olla yllättävän väsyneet. Takaisin suunnatessa alkoin vastatuuli painaa todella paljon ja loivatkin ylämäet painaa reisissä (alun hapotukset alkoi kostautua). Pystyin loppuosuudesta kuitenkin pitämään edes kohtuullista vauhtia yllä. Pyöräilystä jäi kuitenkin aikapaljon epävarmuutta kuinka lihaskunto kestää puolet pitemmän matkan. Toisalta Joiroisilla pyöräreitti on huomattavasti helpompi, joten toivon että siellä pystyn pitämään vauhtia yllä pienemmällä voimalla. Matkaa kertyi siis 47 km ja aikaa vierähti 1 tunti ja 28 minuuttia.

Juoksussa oli tarkoitus pitää kisavauhtia yllä, eli noin 4.50 - 5.00 vauhtia. Ensimmäinen kilometri tuntui tosi pahalta ja mietin että mitenkähän loppu menee, mutta siitä olotila alkoi pikkuhiljaa vetreytyä. Pidin kokomatkan noin 4.45 - 4.55 vauhtia ja sen ylläpito ei tuottanut mitään erityisiä ongelmia. Voisin kuvitella, että olisin paljon pidemmän matkan pystynyt taivaltamaan samaa vauhtia. Ainut ongelmallinen asia juoksussa oli se että hieman jyrkempiin ylämäkiin reidet olivat aika tyhjät pyöräilyn jäljiltä.

Kenraaliharjoitus oli loppujenlopuksi aika onnistunut. Uinti- ja juoksukuntoon on aika hyvä luotto, pyöräily onkin sitten epävarma tekijä. Täytyy tässä parin viikon aikana vielä pohtia mikä on tavoite pyöräosuudelle.

Sulattelen näitä asioita vielä jonkin aikaa ja sitten kirjoittelen lisää tavoitteestani Joroisen kisaan. Olin siis kauden alussa asettanut itselleni 5 tunnin alitus tavoitteen, nyt täytyy siis miettiä onko tähän tavoitteeseen järkevää lähteä sillä riskillä että vedän pyöräosuudella itseni puhki ja sitten taas lähes kävelen loppumatkan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti