torstai 1. maaliskuuta 2012

Puolen vuoden kontrolli

Kävin tänään leikkaavan lääkärin puolen vuoden kontrillissa.
Olkapää on parantunut mukavasti ja on stabiili. Ainut ongelma ja lievä sellainen on että ulkokierrossa sekä tietyssä kohdassa olkapään yläosassa on liikerajoitusta. Lääkäri epäili arpikudosta muodostununeen ja se kiristää tietyissä liikkeissä.
Lääkäri määräsi minulle viikon kuurin tulehduskipulääkettä Arcoxia. Tarkoitus on tehdä viikonaikana tehostetusti venytyksiä ja taivutuksia päivittäin. Kipulääkkeen avulla saan venytettyä kättä enemmän  ja toivottavasti arpikudos antaa hieman periksi.
Kaikenkaikkiaan ihan kivasti olkapää on parantanut.

Sunnuntaina olkapään ja hartioiden kunto tulee testattua Pirkan hiihdossa. Vähän kyllä jännittää kuinka sen matkan jaksaa kun käsien lihaskunto on vielä aika heikko. Myöskin hiihtokilometreja on luvattoman vähän tänä talvena alla.

3 kommenttia:

  1. Mites olkapää suhtautuu hiihtoon? Pystyykö lykkimään ihan kunnolla?

    VastaaPoista
  2. No normaalisti tekniikan suhteen pystyy hiihtää eikä mitään pahempia kipuja ole ollut, mutta kovempaa (tai 2h pidenpää) menoa en ole vielä testannut. Muutamia lyhyempiä vetoja olen ottanut ja käsien lihaskunnon olen niiden perusteella todennut olevan surkeassa jamassa.

    VastaaPoista
  3. No kyllä varmasti tuo lihaskunto tuossa ajassa on heikentynyt, mutta etköhän saa tuon vedettyä ihan rutiinilla, kun tuota hiihtotaustaa sulla on kuitenkin niin monien vuosien ajalta. Onnea vaan koitokseen.

    VastaaPoista