keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kiropraktikon käsittelyssä

Tänään kävin ensimmäistä kertaa kiropraktikolla. Sain anopilta parin kerran lahjakortin ja pääsin kokeilemaan olisiko tästä apua alaselkävaivoihin. Alaselkä on minulla ollut enemmän ja vähemmän vaivainen jo hiihtoajoista lähtien. Varmaankin joskus vuosien  -95 -96 aikoihin ensimmäisiä kertoja sain alaselkäni todella pahasti jumiin. Nuorempana selän sai vielä omin avuin kuntoon venyttelemällä ja hieronnalla.

No kiropraktikko aluksi tutki selkääni ja ryhtiäni. Olin sekä lonkasta että hartioista vasemmalle puolelle kallellaan, eli ainakin parista kohtaa ranka vääntää ryhtiä vinoon. Sen jälkeen hän testaili lihaksien hermotusta molemmista jaloista ja totesi, että alaselänpuolella oikealla puolella on hermo jotenkin pinteessä. Siinä sitten vääntäydyin mutkalle ja kiropraktikko otti naksaustti alaselän. Tosiasiassa se oli enemmänkin sarja naksahduksia. Tämän jälkeen vielä käsille sama homma ja yläselässä toinen kohta josta rusautettiin nikamat kohdalleen. Niska vaikutti kuulumma hyvältä. Joku paikka siis oli ok kunnossa =)

Sitten antoi jatko ohjeita. Olkapäiden pyöritystä, niskan venytystä, sekä alaselän/pakaroiden venytystä tulisi kuulumma tehdä tunnin välein kun teen istuvaa työtä. Tämän lisäksi pitäisi juoda reilusti vettä, noino 3 litraa päivässä. Kolme litraa vaikuttaa todella paljolta. No ainakin yritän lisätä nesteen määrää. Venyttelyyn yritän myös panostaa mutta tunnin välein vaikuttaa hieman liiottelulta.

Ihan ok fiilis ekan kerran jälkeen, selkä vaikuttaa hieman paremmalta mutta eihän se kokonaan kipuja vie pois. Lihaksetkin on niin jumissa siellä että vie varmasti aikansa että saisi kivuttomaksi.
No ensiviikolla vielä toinen hoito kerta ja sen jälkeen sitten pitää mitettiä onko kiinnostusta jatkossa käydä säännöllisesti hoidattamass selkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti