sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Heltri cup uinti ja muita testejä

Viikonloppu meni kunnon testauksen merkeissä. Lauantaina oli ohjelmassa seuran cup avauskisa 400 m uinti ja tänään aamupäivällä kävin juoksutestin tasaisella sykkeellä sekä illalla 20 minuutin pyörätesti.

Lauantain kisa meni ihan kivasti. Uinti suoritettiin kaksi uimaria yhdellä radalla omalla puolella pysyen ja lähtö vedestä. Sain parikseni Anssin jonka uintivauhdista minulla ei ollut aikaisempaa tietoa. Ensimmäinen 100m lähti turhan kovaa 1,25 ja sen jälkeen vauhti hieman hyytyi ja seuraavat pari sataa meni 1,39 ja 1,41. Uimme Anssin kanssa kokomatkan käytännössä samaa vauhtia. Oli erittäin tiukka taistelu ja pientä kontaktiakin tuli kun uintilinjat välillä meni vähän turhan lähekkäin. Saimme toistemme kanssa kisailusta sen verran lisä voimia, että viimeinen satanen menikin hieman lujempaa 1,34. Yhteensä aikaa tuli siis 6 min 19 sek. Kuukausi sitten omassa testissä aika oli 6 min 47 sek, joten aika kivasti tullut parannusta. Suurin syy vauhdin lisäykseen on olkapäiden ja hartoiden lihaskunnon kehittyminen.
Uinnin tulokset löytyy täältä.

Tänään aamulla kävin tekemässä sisähallissa 5 km juoksutesti tasaisella 150-155 sykkeellä. Aikaa tähän sain tuhrattua 24 min 28 sek (linkki). Syke vaikutti todella herkältä ja juoksu tuntui helpolta. Kuukausi sitten samassa testissä aika oli 24 min 5 sek, joten olin tänään 23 sekunttia hitaammin. Pari syytä tulee mieleen miksi nyt meni hitaammin, 1) olen tehnyt viime viikkoina hyvin vähän juoksua 2) tein viime testi iltapäivällä ja syke ei ollut läheskään yhtä herkkä kuin tänään. Vaikka tänään juoksu kulki hitaammin kuin kuukaisi sitten olen tyytyväinen juoksun tuntemukseen. Olisin tuota vauhtia pystynyt helposti jatkamaan pitkäänkin.

Pyörätestin tein nyt iltapäivällä ja tuloksena oli 267 keskiwatit keskicadenssin ollessa 87. Kuukausi sitten watit olivat 256 ja cadenssi 84. Tällä kertaa pidin alusta asti hieman kovempaa vastusta mutta vieläkin jäi viimeiselle kolmelle minuutille aika paljon voimia ja sain niiden aikana pidettyä reilusti yli 300 watit maksimiwattien ollessa 379. Ihan tyytyväinen olen kehitykseen mutta vielä jäi opeteltavaa vauhdinjaon suhteen.

Ensi viikolla on tarkoitus tehdä enemmän määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti