tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tuskainen rykäisy vol 2

Tänään oli seuran harjoitus kisa, triathlon matkoina (750/20/5,4). Epäröin osallistumista vielä eiliseen asti, mutta sitten ajattelin, että tästä saa hyvän valmistavan harjoituksen ensiviikon kisaa varten. Mietin myös jo ennakkoon, että en välttämättä paina juoksuosuutta aivan täysillä, jos tuntuu siltä, että jalat ovat liian väsyneet edellisen viikon tehoista ja määrästä.

Uinti osuuden lähdön otin aivan liian kovaa. Ensimmäisen 20 metriä oli tarkoituksella, että välttäisin pahimmat ruuhkat. Tämän jälkeen en kuitenkaan jostain syystä pystynyt laskemaan vauhtia ja rentouttamaan uintia, vaan siitä lähtien uinti oli erittäin jäykkää ja hengitys ei kulkenut ollenkaan. Tuntui että sain vain puolittain otettua happea ja pikkuhiljaa vauhti vain hyytyi ja hyytyi. Ensimmäiselle poijulle tullessa alkoi jo märkäpuvun kauluskin kuristamaan, tai ainakin tuntui siltä. Kääntöpaikan jälkeen jouduin siten nöyrtymään ja siirtymään rintauintiin sekä yritin hieman korjata märkäpukua hartioiden osalta. Tunnelma lässähti tästä tosi pahasti, sen jälkeen uin loppuun sellaista kuntoiluvauhtia. Uinnin loppuaika oli jotain 12 minuuttia ja risat.

T1 meni ihan hyvin ja kokeilin tällä kertaa myös vaihtoa siten että kengät oli valmiiksi pyörässä kiinni, sain jalat kohtalaisen nopeasti kenkiin.

Pyörän alku meni sitten taas säätämiseen garminin kanssa. Jostain syystä garmin oli hukannut sateliitit eikä pyöräosuuden alun jälkeen havainnounut matkaa tai vauhtia. Ei auttanut kuin uudestaan käynnistää ajanotto. Muuten pyörä meni ihan kohtuullisesti. Jalat tuntuivat turhan väsyneiltä ja ylämäet teettivät tuskaa. Viimeisillä kilometreillä vähän säästelin jotta juoksu kulkisi paremmin. Pyöräaikaa ei nyt sitten ole kellon kanssa säätämisen vuoksi, eikä tuloksiakaan ole vielä julkaistu.

T2 meni myös ihan ok. Hieman hitaasti sain jalat lenkkareilin mutta muuten ilman häslinkejä.

Juoksun alku meni vielä ihan kohtuullisesti. Jalat olivat jo alussa väsyneet, mutta ehkä hieman paremmat kuin edellisessä rykäisyssä. Ensimmäiset 2 alamäkivoittoista kilsaa meni ihan hyvin. Tasaisella osuudessa 2-4 väliset kilometrit vauhti alkoi hiipua ja jalat tuntuivat matkan edetessä kokoajan väsyneemmältä ja väsyneemmältä. Viimeinen 1,4 km ylämäkeen meni sitten jo hölkkävauhtia. En halunnut puskea liikaa ylämäkeen täysin tyhjillä jaloilla, jotta jalat tästä palautuisi edes muutamassa päivässä.

Tämä harjoituskisa pudotti minut kyllä maantasalle. Olin jo ajatellut että uintihan kulkee, mutta toisin se tänään oli. Joroisilla täytyy muistaa ottaa alku todella varovasti. Jalat on myös huolestuttavan väsyneet. Jalat eivät vain ollut ehtinyt palautua edellisen viikon tehotreeneistä.

Tällä viikolla oli alunperin tarkoitus tehdä vielä määrää kohtalaisesti. Vaikka se voisi jonkin verran huonontaa tilannettä Joroisen kisan suhteen niin tärkeämpää tavoitetta kohdin ajattelin, että tällä viikolla voisi tehdä viimeisen ns. määräviikon. Nyt kuitenkin jalat on yksinkertaisesti liian väsyneet määräharjoitteluun, vaikka se olisikin kevyttä. Täytyy nyt vielä tarkkaan miettiä mitä loppuviikosta tekee, jotta Joroisen kisasta selviytyisin kunnialla lävitse.

2 kommenttia:

 1. Moi!

  Itse pähkäilin samaa tuon eilisen kisan suhteen - osallistuako vai eikö. Päätin olla osallistumatta, koska jalat painoivat vielä ja kisa ei ainakaan helpottaisi sitä - en varmaan saisi pidettyä vauhtia maltillisena harjoituksena, vaan melko kovaahan siinä yrittäisi painaa.

  Toivottavasti fiilis ja kroppa paranee tästä, yritä vaan ottaa rennosti nyt, ei tässä mitään ihmesuorituksia enää pysty tekemään, korkeintaan pilaamaan valmistautumisen liian kovalla treenillä. 1½vk ei tunnu missään, liian vähän ei varmaan edes voi treenata enää.

  VastaaPoista
 2. Joroisille tähdätessä ei tällä viikolla tosiaan kannata juuri mitään isompaa lenkkiä tehdä. Lähinnä viiden viikon päästä siintävän täyden matkan suhteen ajattelin että tämä viikko olisi viimeinen määräviikko. Tämän tosiaan olin tehnyt sillä ajatuksella että Joroisen suhteen suoritus hieman kärsii.
  Nyt kuitenkin näyttää siltä että ei pysty treenaa suunnitellusti. Jalat ei minulla vain palaudu tehokkaista juoksutreeniestä kuten toivoisi. Nyt uusin ongelma ilmeni tänään kun vasemman jalan polvitaive kipeytyi. Tämä on todennäköisesti oiretta liian suuresta kuormituksesta jaloille.
  Olen lisännyt juoksumäärää viimeviikkoina ja tehnyt tehoja sekä harjoittelun lisäksi kun tulee paljon seisomista tuolla lasten leikkipaikolla niin jalat vai yksinkertaisesti alkaa prakata.
  Nyt varasin pari hierontaa ja juoksutreenit jää pois siihen asti kun saan jalat palautumaan.

  VastaaPoista