torstai 18. heinäkuuta 2013

Lihashuoltoa

Olen nyt viime viikonlopun ja tämän viikon alun pyrkinyt tekemääb kaiken, että jalkojen lihakset ja vasemman jalan polvitaive, tulisi kuntoon ennen lauantain Finntriathlonia.

Olen käynyt kaksi kertaa hierojalla, venytellyt, pitänyt kylmäpussia polvitaipeessa, sekä harjoitusten jälkeen suihkuttanut jalkoja vuoron perään kylmää ja kuumaa vettä. Voi siis todeta että jos joku tässä on mennyt vikaan niin olen tehnyt ennemmin liian paljon lihashuoltoa kuin liian vähän.

Tiiastaina ennen toista hierontaa kävin kevyen pyörälenkin, joka sisälsi muutaman 2 min reippaan vedon. Oli muuten erikoinen olo kun oikea jalka tuntui tosi hyvältä, mutta vasen jalka taas ei niin hyvältä. Vasemmassa jalassa alkoi takareiden yläosa ja pakara jumittaa/hapottaa. No hieronnassa keskityttiin saamaan vasemman jalan jumit auki. Hierojan mielestä lihakset tuntuivat kohtuu rennoilta, ei siis pahoja jumeja, ja vasemman jalan hapotuksen epäili lähtevän jostain lantionseudulta.

Tänään ajeltiin aamuyöstä Liperiin isän luokse, josta on reilu sata kilsaa Joroisiin. Perjantaina ajan kisainfoon kuudeksi ja kahdeksalta pyörän luovutus. Joten edestakas ajelua tulee jonkin verran. Tänne ajomatkan jälkeen huomaa että polvitaive ei ole edelleenkään täysin kunnossa, vaan lievää jomotusta siellä vielä on. Autolla ajo ei nähtävästi tee myöskään erityisen hyvää jaloille.

Nyt en tee enää mitään lihashuoltoa ennen kisoja. Lukuunottamatta lyhyitä hermovenyttelyjä iltasin töllöä katsellessa :) Kisoja ajatellen on kaikki tehty mitä on voitu.

Tavoitteesta lauantaina voi vaan sanoa, että hyvävoimaisena maaliin, ilman mitään riskejä isompiin vaivoihin. Sen verran kovaa kuitenkin pitäisi kulkea, että viisi tuntia alittuisi (jos välinerikkoa ei satu).

Oikein loistavaa kisaa kaikille kanssakilpailijoille! Toivottavasti ei aivan kauhean kylmä sää olisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti