maanantai 15. heinäkuuta 2013

Palauttelua ja jalkavaivaa

Tiistaisen rykäisyn jäkeen olen ottanut sitten hieman kevyemmin. Tuli kuitenkin tehtyä himpun yli 10 tunnin viikko, mutta tiistain jälkeen olen ottanut hyvin kevyellä intensiteetillä. Lauantaina tein 80 km pyörälenkin ja siihen 5 km juoksua päälle, jossa jalat tuntuivat jo hieman paremmalta. Eiköhän tässä vielä palaudu ensi lauantaihin mennessä jonkinlaiseen kuntoon.

Yksi huolestuttava asia on tiistaisen rykäsyn jälkeen alkanut vasemman jalan polvitaipeen kipuilu. Sekin on jo hieman helpottanut keskiviikosta, mutta silti tämän päivän juoksulenkillä polvitaipeessa tuntui kipu selkeästi mutta ei kuitenkaan 11 km aikana pahentunut siitä miltä alussa tuntui.

Olen tehnyt itsediagnoosia ja miettinyt kahta mahdollista skenaariota. Toinen on kerran aikasemmin minulla samassa jalassa vaivannut Bakerin kystä, joka on nivelpussin pullistuma polven taakse. Toinen mahdollinen tuli mieleen että tiistaina rykäsyssä juoksuosuus täysin väsyneillä jaloilla oli viimeinen tikki pohje- ja takareiden lihaksille ja niiden kalvoille, jotka sitten liiallisen rasituksen vuoksi on ärtynyt tulehdusmaiseen tilanteeseen. Joku fiksumpi voi kertoa josko jotain muuta vikaa vois olla.

Oli syy sitten mikä tahansa, niin jokatapauksessa juoksua välttelen edelleen ennen Joroisen kisaa ja toivon, että jalka paranee viikon aikana. Reilun kuukauden päässä täyden matkan kisa häämöttää ja sen suhteen olen huolissani tästä jalkavaivasta. Tosiasia on se, että Joroisilla jos polven takaosa alkaa vaivaamaan pahasti niin silloin on, joko a) hidastettava vauhtia ja hölkättävä maaliin tai b) on tehtävä raaka päätös ja keskeytettävä. Keskeyttäminen tulisi olemaan henkisesti raskas, joten toivon että jalka kestää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti