sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Palauttelua

Joroisen jälkeen jalat olivat jonkin verran kipeät, mutta ei mitenkään normaalista poikkeavaa. Suurempia väsymyksen oireita ei ollut, ainut ikävämpi vaiva tuntui olevan vatsa, joka oli muutaman päivän sekaisin kilpailun jälkeen.

Tiistaina aamulla aikasin lähdettiin perheen kanssa reissulle Ruotsiin. Laivalla turusta Tukholmaan, Tukholmassa yksi yö, autolla Norrköpingiin jossa kaksi yötä ja pari seikkaulupäivää Kolmårdenin eläintarhassa, sitten perjantai - lauantai välisenä yönä takaisin laivalla Turkuun. Oli oikein mukava reissu ja Olivia tuntui viihtyvän eläintarhassa. Delfiinit oli lemppari =) Muutenkin oli mukava viettää aikaa lasten kanssa ihan kunnolla.

Reisussa en paljon urheillut. Uimassa kävin Norrköpingin uimahallissa ja kerran juoksemassa kun lapset oli nukkumassa. Uinti tuntui erittäin raskaalta, happi loppui ja kädet oli aivan väsyneet, sekä jalat tuntuivat uppoavan. Toivottavasti olin vain väsynyt kisasta. Juoksu taasen oli yllättävänkin helpon oloista, jalat oli palautunut kisasta ihan hyvin.

Nyt viikonloppuna tein pari pyörälenkkiä rauhallisella vauhdilla. Lähinnä oli tarkoitus tunnustella kuinka on palautuminen edennyt. Tänään tein parin tunnin pyörälenkin ja jalat tuntuivat jo hyviltä. Sykkeet pysyivät matalana ja vauhdit oli ihan kiitettävän hyvät.

Ensi viikolla voi sitten jo hieman treeniäkin tehdä. Olen ajatellut parin seuraavan viikon aikana tehdä Frielin opastamaan tyyliin pari ns. avain harjoitusta viikossa (pyörä+juoksu yhdistelmäharjoituksia), jotka sisältää kisavauhtisia osuuksia. Harjoitusten pituus lyhenee kokojan kisan lähestyessä. Avainharjoitusten jälkeen aina perään lepopäivä ja muuten sitten kevyitä harjoituksia, näistä yritän tehdä uiden mahdollisimman monta.

2 kommenttia:

 1. Vaikuttaisko märkäpuvulla uinti altaassa kulkemattomuuteen? Mulla ainakin tuntuisi näin olevan.
  Saman suuntaiset suunnitelmat täälläkin päällä. Ens viikonloppuna ajattelin vielä suht pitkän ajaa. Ehkä n 120km + juoksua.

  2010 kun viimeksi kulki olin tehnyt 3vkoa ennen 146km pyörää, seuraavana viikonloppuna 91km js viimeisenä 73km (2:23). Välissä ollut rykäsyä ja lyhyempiä ajoja joissa muutamia lyhyitä kiihdytyksiä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että vaikuttaa jonkin verran, mutta silti kokovaikutusta ei minulla selitä. Mie oon kesän aikaan pari uintitreeniä tehnyt kuusijärvellä ilman märkäpukua ja vaikka hitaalta silloinkin tuntunut niin ei sentään niin raskaalta kuin viimeviikolla. Pitänee uida vielä useamman kerran, jottei ihan kuviokellunnaksi mene kisoissa :)

   Minä taidan nuo 20km tempon ja rykäsyn jättää väliin kun niistä tuntuu meikäläinen palautuvan aivan liian hitaasti. Haen lähinnä kisavauhtia tai vähän siitä kovempaa, eli en todennäkösesti ota puolikkaan vauhtia kovempia vetoja. Silloin pystyn pitämään kontrollissa etten vedä paikkoja liian jumiin ja palaudun varmasti riittävän nopeasti.

   Poista