sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Olkapään kuntoutus vaihe 4

Perjantaina kävin taas fysioterapeutin luona ja nyt alkoi seuraava vaihde kuntoutuksessa. Vihdoinkin pääsen tekemään voimaharjoittelua, tosin erittäin kevyesti aloittaen.
Vaiheen 4 tavoitteena on: aloittaa asteittainen voimaharjoittelu olkapään alueen lihaksille, lisätä olkapään liikelaajuuksia sekä minimoida olkapään alueen kivut.

Viime aikoina ei ole pahemmin ollut kipuja. Ainoastaan nopeista liikkeistä tai liikelaajuuden rajoilla tulee voimakkaita vihlaisuja. Myös lievää särkyä voi tulla, jos kättä rasittaa liikaa.

Liikelaajuuksien suhteen olkapää voisi olla hieman paremmin kuntoutunut. En pystynyt yhtä liikettä tekemään fysiolla, eli käsien liuttamista ylöspäin seinää vasten. Kyseinen liike aiheutti aika paljon kipua. No samaa liikettä voin tehdä pitämällä käsiä pöydän päällä, silleen ei kipua niin paljon aiheudu kun lihaksilla ei tarvitse tehdä niin palja töitä.

Voimaharjoittelu liikkeitä on neljä: ojentaja, hauis, sisäkierto ja ulkokiertoliikkeet. Nämä teen kuminauhalla tai hyvin kevyellä painoilla. Alkuun 0,5 kg paino riittää hyvin ja toistojen määrä 20-30, sarjoja 2-3.
Hyvin kevyesti siis aloitetaan, mutta mukava aloittaa kevytkin käden harjoittaminen. Jospa sitä pikkuhiljaa saisi takaisin kadonnutta lihasta. Käsivarren ympärysmitta pieneni neljän siteessä vietetyn viikon aikana 3 cm, eli lähes 10%

Se on hämmästyttävää kuinka nopeasti lihas surkastuu, mutta kuinka hitaasti se kasvaa.
Mutta maltilla on mentävä eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti