torstai 13. lokakuuta 2011

Akupunktiota

Kävin eilen neljännen kerran fysioterapeutilla. Kävimme läpi mikä tilanne olkapään suhteen on ja miten taas edetään. Olkapää on viime päivinä alkanut parantua huomattavan nopeasti. Tai niin se ainakin on itsestä tuntunut. Ensimmäiset päivät käsisiteen pois ottamisen jälkeen, käsi oli todella arka ja pelkästään kävely ilman sidettä täytyi tehdä keskittyen käden liikkeisiin. Käden lihaskontrolli oli hakusessa ja suurin osa liikkeistä aiheutti jonkin asteista kipua tai arkuutta. Nyt viime päivinä on kädellä pystynyt jo tekemään jonkin asteisia hommia, kuten astioiden tiskaamista, kevyttä siivoamista jne.

Viimeaikoina on ainut selkeä kipeä kohta ollut oikeastaan lapaluun seudulla. Kättä liikuttaessa tietyssä kohtaa liikettä olkapään takaosassa tai lapaluun seudulla tuntuu painetta tai vihlontaa. Fysioterapeutti heiroi ja tunnusteli olkapäätä ja löysikin sieltä kolmesta neljään todella arkaa kohtaa. Hän arveli näiden pisteiden olevan akupisteitä jotka heijastuvat olkapäästä. Näin ollen sain elämäni ensimmäistä kertaa kokea akupunktiohoitoa. Muutamiin akupisteisiin lapaluun kohdalla neulat pystyyn ja sitten maattiin jonkin aikaa neulatyynynä. Ehkä siitä oli jonkin verran apua, vaikea sanoa kun koko hartiaseutu on aika jumissa ja jännitteitä olkapään seudulla kohtuullisen paljon.

Muuten olkapää tuntui kuulumma lähteneen hyvin kuntoutumaan. Fysio hieroi, heilutteli, väänteli ja käänteli kättä sillä tavalla, että ihan pelotti liikuttaa niin paljon käsivartta, kun pitkään aikaan en ole sitä niin laajoja kaaria liikutellut.

Reilu viikko mennään samalla kuntoutus ohjelmalla kuin edellinenkin viikko. Yksi lisäharjoitus otettiin minun omasta pyynnöstä mukaan. Sillä pyritään aktivoida olkapään etuosan lihaksia, kun ne on tuntunut jääneen kuntoutuksessa jälkeen olan sivu- ja kiertolihasten suhteen.

Seuraavan kerran jälkeen "mahdollisesti" saan ottaa kevyttä käsipainoharjoittelua ja voisin yrittää kokeilla uimista hyvin varovasti alkuun. Pelkästään vedessä liikkuminen olisi hyvää harjoitusta, koska vedessä kohdistuu käteen vastusta joka suuntaan liikettä ja siinä pystyy hyvin kontroloimaan liikeen intensiteettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti