torstai 28. huhtikuuta 2011

Lepoviikko Azoreilla

Viime viikko vierähti lomailun ja levon merkeissä keskellä atlantin valtamerta Azorien saariryhmään kuuluvalla San Miguel saarella. Lepoviikko tuli hyvään saumaan, kun edellinen viikko oli yllättävänkin raskas. Niin ja ainahan on mukava olla lomalla.

Jottei viikko aivan täysin lepäilyksi mennyt niin tein kaksi juoksu lenkkiä, joista pidempi oli 18 km, sekä puolentunnin kuntopiirin. Juoksu lenkkien reittinä oli ainut järkevä vaihtoehto rantabulevardi. Kaupunkien ja kylien tiet on aikoinaan rakennettu hevosia varten, joten kevyen liikenteen väylille jäi tilaa maksimissaan noin puolimetriä. Rantaraitilla oli ainoat leveämmät alueet kevyelle liikenteelle.

Alkuviikosta vuokrasimme auton ja ajelimme saarta ympäri. Saarella on muutama tulivuoren kraatereihin muodostuneita järviä joita ympäröi jyrkät vuoret. Maisemat oli siis oikein hienot. Mukavan oloinen pikku saari on kyseessä. Muutamana päivänä todella kova tuuli ja välillä pilvet olivat niin alhaalla että korkeimmat huiput olivat täysin sumussa (korkein huippu reilu 900 m).
Saarella on paljon lehmiä! Käytännössä joka puolella ja välilä maantiella saattoi vastaan tulla ryhmä lehmiä kun paikalliset cowboyt ajoivat niitä uusille laitumille. Muita ominaisia asoita olivat, kuumat lähteet, monimuotoinen ja vehreä kasvillisuus, Euroopan ainut teeviljelmä, sekä pieni paikallinen likööritehdas. Valaita ja delfiinejä ei päästy katsomaan, koska järjestivät niitä retkiä sen verran pienellä veneellä, ettei pienen lapsen kanssa voinut kyytiin lähteä.

Paikalliset ihmiset olivat myös oikein mukavia ja ihmiset pitävät pienistä lapsista. Olivia sai paljon huomiota jokaisessa ravintolassa tai kaupassa, sekä kaikissa ravintoloissa oli hienot lastentuolit saatavilla. Englantia ei jokapaikassa puhuta kovinkaan hyvin, mutta ymmärtävät kuitenkin, joten mitään vaikeuksia ei ollut missään vaiheessa senkään suhteen.

Mukava ja onnistunut reissu. Lisään tähän juttuu joku päivä muutaman kuvan (kunhan saan purettua kameran koneelle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti