maanantai 2. toukokuuta 2011

Vappua ja pitkä lenkkaritesti

Vappuviikolla harjoitusmäärä jäi tavoitellusta. Viikonloppuna jäi alunperin suunnitelmissa ollut pyörälenkki välistä.

Perjantaina juoksin pitkän lenkin ja testasin samalla uskallanko lähteä ds-trainereilla juoksemaan maratonin. Kyseiset kengissä ei ole niin paljoa vaimennusta kuin nimbuksissa, millä olen aikaisemmin juossut pitkät lenkit. Lenkille tuli mittaa 30 km ja tarkoituksena oli suorittaa juoksu loppuakohti vaihtia kiristäen. Alussa lähdin juoksemaan ns jarrupäällä, mutta silti vauhti oli 5.44 min/km. Huomasin kyllä että kevyemmillä kengillä hitaasti juokseminen on hyvin hankalaa, kengät oikein houkuttelee juoksemaan kovaa =). Toiselle kympille kiristin hieman vauhtia (5.24 min/km). Kolmannen kympin alussa huomasin jo, että eihän tässä enää mitään vauhtia kiihdytellä. Pyrin pitämään vauhtia enää yllä ja juoksemaan kunnialla loppuun. 25 kilometrin kohdilla lantion seutu ja etureisien yläosat olivat jo tosi kipeä ja ajoittain jouksu vaati henkisesti huomattavaa psyykkausta. Viimeinen kymppi tuli lopulta 5.42 min/km, josta viimeinen vitonen 5.51 min/km.

Juoksun jälkeen jalat olivat todella väsyneet, ja kroppassa tuntua voimakkaasti energia vajeen oireita (vilunväreitä ja kylmäolo). Myös oikean polven ulkosyrjässä tuntui jälkeenpäin pieni rasitusvaivan oloinen vihlonta rappusia kävellessä. Lenkin aikana join laimeaa urheilujuomaa reilun litran sekä 125ml squeeze geeliä. Juoda olisi pitänyt huomattavasti enemmän.

No pariasiaa selvisi tästä perjantain lenkistä: 1. ds-trainereilla tulen lähtemään maratonille, vaikka niiden vähäisempi vaimennus rasittaa jalkoja hieman enemmän. 2. maratonilla täytyy ensimmäinen 10-15 km malttaa mielensä juosta riittävän rauhallisesti. Tätä pitää harjoitella vielä kahdella pitkällä lenkillä mitkä on jäljellä ennen maratonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti