tiistai 12. huhtikuuta 2011

Heltri Cup 6 km juoksu ja kesän kisakalenteria

Tänään oli Heltri Cup:n toinen osakilpailu, 6 km maastojuoksu Pirkkolan urheilupuistossa. Reilu 30 seuralaista oli kerääntynyt kisailemaan maineesta ja kunniasta =)

Itsellä kisa lähti kohtalaisesti. Kärki meni menojaan ja lähdin tekemään kuuluisaa omaa juoksua =)
Alusta alkaen huomasin, että jään muista ylämäkiosuuksilla. Ensimmäisen kierroksen (12 min 17sek) jälkeen takareidet ja pohkeet oli jo aika pahasti jumissa. Hengityksessä ei tuntunut niin pahalta kuin olin alunperin ajatellut, mikä johtuu todennäköisesti siitä, ettei saanut kaikkea irti huonojen jalkojen vuoksi.
Toisen kierroksen alkuosa meni todella hitaasti, tuntui että matelen. Edellä olevat selät alkoivet loitota, mutta onneksi takaa ei tullut ohi kukaan. Kierroksen puolessa välissä olevan pitkän alamäen jälkeen loppukierros, noin kilometri kulki taas ihan kivasti. Loppuaika 25 min 12 sek ei ole aivan sitä mitä lähdin tavoittelemaan mutta en täysin pettynytkään ole.
Sykkeet oli kokomatkan 165-170 välillä, mitkä mielestäni on aivan liian alhaiset siihen nähden että pitäisi kovaa juosta. Hitsi juoksin yli kuukausi sitten 20 km 150-160 sykkeillä, niin pitäisi yli puolet lyhyemmällä matkalla saada syke paremmin nousemaan.

Positiivisinta juoksussa oli alamäkiosuuksien juoksuvauhti :) Ensimmäisellä kierroksella juoksin ne metrit kiinni mitkä ylämäessa olin jäänyt ja pitkällä alamäkiosuudella sitten pääsin ohittelemaankin =)

Sen verran tämä kisa laittoi ajateltemaan omaa tekemistä, että tehoja pitää pyrkiä lisäämään, täytyy saada kone kiertämään paremmin. Lisäksi mäkivetoja eritoten, jotta saisin jalkojen lihakset toimimaan myös ylämäkiosuuksissa. Voisi olla silloin Västerbron silta huomattavasti kevyempi vetää 33 km kohdalla!!
Peruskunto ja maratonvauhtinen juoksu on mennyt paljon eteenpäin tänä talvena, mutta jotten jäisi junnaamaan kehityksen suhteen paikalleen on kovempia reenejäkin vedettävä.

Eilen tuli sitten varmistettua omalta kohdalta kesän triathlon tavoite. Ilmoittauduin ja maksoin osallistumisen Joroisen Finntriathlonin puolimatkalle kuntosarjaan. Nyt on päätavoitteet selvillä. Tukholman maraton tulee vielä ykköstavoitteena tänä kesänä, koska sitä kohdin olen taivaltanut jo viime syksystä alkaen. Puolimatkan triathlon menee ensimmäisenä kisana kokemuksen hakemiseen. Ensivuonna voi sitten miettiä jotain aikatavoitteitakin.

1 kommentti:

  1. Loistavaa! :) Joroisilla onkin mukavasti taas porukkaa seurasta! Tosin itse olen siellä kannustuspuolella viikkoa aikaisemmin olevan ironmanin vuoksi.

    VastaaPoista