lauantai 29. tammikuuta 2011

Liiallinen innostus voi kostautua

Tällä viikolla oli tarkoitus alkaa hieman keventää viikon päästä käytävään 24h hiihtoa varten. No toisin tässä näytti käyvän. Reenaaminen tuntuu nyt todella kivalta ja liiallinen innostuksen vuoksi olen saanut jalat oikein kunnon jumiin.
Keskiviikkona päätin ottaa hiihtolenkin lomassa vetoja tarkoituksena vähän herätellä kroppaa ja kehittää hieman hapenottoa, 12x20-30 sec lähes täysillä, mutta kuitenkin siten, ettei tekniikka hajoa. Vedot oli kuin myrkkyä! Happi ei kulje ja verenmaku suussa. Näiden mukavien tuntemusten lisäksi lihaksien palautuminen on todella hidasta. Perjantain kuntopiirissa takareiden ja pakarat tuntuivat kireältä. Tänään sitten spinningissä sainkin takareidet lopullisesti rikki. Iltapäivän jouksutekniikka tunnilla jalat olivat löysät kuin keitetyt makaronit =)

Lisäksi alaselkäkin taas hieman oireilee, onneksi maanantaina on taas osteopaatilla käynti, niin ehkä hän saa sen taas parempaan kuntoon ja ettei se tästä ehtisi kovin pahentua.

Vapaa hiihtotekniikka painottuu voimakkaasti jalkoihin, joten niiden on oltava hyvässä kunnossa ja rennot ensi perjantaina. Nyt täytyy nostaa jalat seinällä muutamaksi päiväksi ja käyttää kaikki mahdolliset konstit (kylmä kuuma hoito, venyttelyt ja ravistelut, jne), että saan jalat kuntoon ensi perjantaiksi.

Huomenna pidän siis lepopäivän, joten tämän viikon harjoittelu saldoksi tuli: 2 uintia, 1 hiihto, 1 spinning, 1 juoksu ja 1 kuntopiiri. Kokonaisharjoitus aika noin 6 tuntia. Ihan kohtuullisen tyytyväinen määrään kun viikko sisältää kaksi lepopäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti