keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Juoksua sisäradalla ja uusien lenkkareiden testausta

Viimeviikon ikävän jäisen juoksulenkin ja viimepäivien vesikelin syystä päätin investoidan sisäjuoksurataan ja ostin kymmenen kerran juoksukortin Espoolaiseen halliin josta löytyy 400 metrin juoksurata. Tarkoituksena ainakin kerran viikossa käydä juoksemassa ja pitää juoksutuntumaa yllä kevättä varten, jotta heti lumien sulamisen jälkeen pääsee hyvällä tuntumalla tekemään pitkiä lenkkejä. Sisällä juokseminen noin 400 metrin pituisella radalla on oma juttunsa, mutta hyvä musiikki auttaa kivasti.

Viikkositten ostin alennusmyynnistä uudet lenkkarit, ds-trainerit. Nämä kengät ostin ajatuksena juosta niillä kevään Tukholman maraton. Kengät on kevyemmät ja samalla vähemmän vaimennetut kuin viimevuoden maratonilla käyttämäni Nimbukset. Uskon kuitenkin, että painonpudotuksen ja hyvän harjoittelun avulla saan juoksuaskeleen hieman paremmaksi ja kevyemmäksi, jolloin nämä kengät olisivat parempi valinta.

Ensimmäisillä kierroksilla kengät tuntui oikein hyvältä, kevyiltä ja sopivasti rullaavilta. Juokseminen pitävällä alustalla oli mukavaa pitkästä aikaa, ensimmäiset kilometrit lähti rennosti ja hieman liian reippaastikin liikkeelle. Noin yhdeksän kilometrin kohdalla alkoi tuntua tuttuja juoksuvaivoja, oikean polven ympäröivät lihakset jäykistyivät ja polvilumpion sisäsyrjässä alkoi tuntua pientä pistoa. Aloin tämän jälkeen kiinnittämään huomiota juoksuasentoon. Pyrin pitämään lantiota ylhäällä ja juoksu askellusta riittävän tiheänä, asento oli ilmeisesti alkanut kierrosten edetessä laskea ja se todennäköisesti edesauttoi jalkojen jäykistymistä.
Tekniikkaan keskittyminen ja juoksunopeuden pieni vaihtelu auttoikin hieman ja pystyin juoksemaan hyvin loppuun. Viimeisien kilometrien (13-16) kohdilla alkoi sitten pohkeita ja takareisiä hieman jumittaa. Enemmän vielä ulkokaarteen puoleista jalkaa.

Matkaa kertyi 40 kierrosta, eli noin 16 kilometriä. Aikaa tähän vierähti tunti ja 26 minuuttia. Juoksuvauhti oli siis hieman suunniteltua nopeampaa, johtuen luultavasti mukavasta fiiliksestä juosta pitävällä alustalla.

Kaikenkaikkiaan ihan positiivinen startti valmistautumisessa Tukholan maratonille. Kengätkin tuntui hyvältä, mutta vaatii vielä keväällä testijuoksun pitemmällä lenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti