sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Alku aina hankalaa?

Ensimmäinen treeniviikko ei mennyt kuin elokuvista, mutta ei kai sitä muuta voinut odottaakaan.

Maanantaina kävin osteopaatilla hoidattamassa selkää ja hänen neuvosta en pariin päivään harjoitellut.
Keskiviikkona sitten päätin lähteä pitkästä aikaa kuntosalille. Kevyt 30 min salilla ja 30 min uintia päälle.
Torstaina alkoikin sitten jo kolotella vähän jokaista lihasta. Tein kuitenkin puolipitkän juoksulenkin 90 min, todella liukkaassa kelissä. Pari senttiä lunta jään päällä on aika luikas yhdistelmä. Nasta lenkkarit olis loistava vaihtoehto, mutta ei viitsisi kaikkea mahdollista ostaa nurkkiin pyörimään.

Näiden kahden harjoituksen jälkeen perjantaina olikin sitten kädet, jalat ja keskikroppa todella arat. En muistanutkaan kuinka vaikeaa kuntosaliharjoittelu aloittaa pitkästä aikaa. Kauhulla seuraavaa kertaa odottaen.

Viikonloppuna sain kuitenkin mukavasti harjoiteltua.
Launantaina tunnin hiitolenkki paloheinässä ja illalla ensimmäinen heltri seuraharjoitus, uintia tunnin verran.
Sunnuntaina olikin ohjelmassa sitten ensimmäinen pitempi hiihtolenkki. Paloheinän pellolla ja maastossa hiihtoa noin 2 tuntia ja 15 minuuttia. Viimeinen 15 minuuttia olikin aikamoista taistelua, että loppuun edes selviää. Kyllä painoi edellisten päivien harjoitukset lihaksissa sen verran pahasti, että ensimmäisistä mäistä lähtien kädet ja jalat tuntui väsyneeltä. Loppumatkasta jyrkät ylämäet joutui menemään todella köpötellen eteenpäin.

Kyllä tässä huomaa ettei kroppa ole tottunut harjoitteluun. Syksyllä ei tullut juuri mitään tehtyä ja se näkyy. Palautumisaika edellisestä harjoituksesta on todella pitkä. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen viikon harjoitusmäärään, varsinkin loppuviikon osalta. Ensiviikolla taas jatketaan ja eiköhän kroppakin harjoitteluun totu pikkuhiljaa.

Hieman tänään rupesi mietityttämään se 24 tunnin hiihdon suoritus. Kun jo reilu 30 km tuntui noin pahalta. Miten ihmeessä sitä meinaa vuorokauden mennä. Pakko vaan luottaa siihen perinteiseen sanontaan "ei matka tapa vaan vauhti"!

Ensi viikolla tavoite 1-2 uinti reeniä, 1-2 juoksuharjoitusta, 2 hiihtolenkiä joista toinen pitkä, 1 kevyt kuntosalireeni. Lisä optiona pidän vielä avoimena perjantain seuran kuntopiiriharjoitusta, johon menen jos uskallan. Näillä eväillä tulee 5-8 harjoitusta viikolle, kuulostaa kyllä paljolta. Katsotaan kuinka käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti