keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Uusi märkäpuku

Kevään ensimmäisen rykäsyn uinti floppauksen jälkeen päätin että nyt on hommattava uusi puku. Vanha puku on yksinkertaisesti vain liian kireä hartian ja kaulan kohdalla, sekä oli aivan liian tarkkaa kuinka puvun laittoi päälle jotta kovempivauhtinen uinti sujuisi ilman ongelmia.

Tämän jälkeen aloin selvittämään eri vaihtoehtoja, Niitähän on paljon nykyään, TYR, HEAD, HUUB, Profile Design, Mako ja triathlon messuilla bongasin uuden merkin ZOGGS, lisäksi varmasti muitakin mitä nyt unohdin.
Kriteerit puvun hankintaan oli:
- päästävä sovittamaan
- hartiassa tilaa ja käsien liike vapaata
- edullinen.

Lopulta päädyin Zoggs Fx1 malliin. Puvun ostin Klubbensport.fi, josta sain sen messuhintaan =). Iso bonus heidän osalta oli että pääsin kokeilemaan pukua Ahveniston uimalassa. Tämän jälkeen oli helppo tehdä päätös kun puvun pystyy toteamaan sopivaksi vedessä.
Puvussa plussia:
+ erittäin venyvä neopreeni hartioissa ja käsissä
+ tilaa hartioille
+ pystyy pukemaan yksin kun vetoketju on alhaalta ylös
+ nopea riisua

Pari asiaa täytyy puvun osalta pukiessa pitää mielessä, reisien ja lantion osalta nostettava riittävän korkealle, ettei vedä alaselästä pukua alaspäin ja aiheuta ilmapussia selänpuolelle. Kaulan tarra laittaa riittävän kireälle jottei falskaa vettä sisään (tähän ei ole tottunut kun aikasemmin täytynyt kaula-aukko laittaa mahdollisimman isolle).

Olen nyt muutaman kerran uinut puvulla ja vaikuttaa hyvältä. Ensimmäisellä kerralla gps näytti todella hitaita lukemia kun olin Kaitalammella uimassa. Se aiheutti hieman hämmennystä että voiko olla totta että 1:50/100m on mun vauhti?? Pakko oli muutaman päivän päästä ajaa Kuusijärvelle uimaan jotta näkee oikeasti todellisen nopeuden. Uin pari kertaa sen 750 metrin reitin ja toisella kertaa rennon reippaasi jolla vedolla aika oli samaa luokkaa kuin Vantaa triathlonissa, eli noin 11:35. Tähän olin tyytyväinen ja levollisella mielellä voi täydelle matkalle lähteä hakemaan sitä tunnin alitusta =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti