torstai 16. kesäkuuta 2016

Jäätävä tri treeni

Viime sunnuntaina oli ohjelmassa viimeinen tri treeni ennen kolmen viikon päästä olevaa Frankfurtin kisaa. Tarkoitus oli tehdän suurinpiirtein tällä kaavalla, 40-60 min uinti, noin 90 km pyörä ja 30 min juoksu. Jokaisessa lajissa sitten IM tavoitevauhtisia osuuksia. Sää oli kohtalaisen vilpoinen ja tuulinen, mutta silti aamulla kun aurinko pilkahteli niin en ymmärtänyt kuinka viileä päivä siitä oikein muodostuisikaan.

Olin heti 7:00 uimapuku päällä (uusi märkäpuku zoggs, josta myöhemmin oma juttu) Oittaan rannalla valmiina starttaamaan. Kova tuuli oli pohjoisesta päin, eli suoraan rannallepäin. Katsoin veden lämpötilaa mittarista ja 14 astetta näytti. No ei auta kuin aloittaa. Ensimmäinen suora vasta-aallokkoon tuntui ihan karmealta. En saanut rytmiä ollenkaan, suunnistaminen oli mahdotonta ja hapenotonkanssa myös haasteitta. Jouduin ensimmäisellä 500 m matkalla pysähtyä pari kertaa rauhoittamaan tilannetta. No onneksi sen jälkeen aloin oppimaan uintia aallokossa ja sain rentoutettua menoa, loppu menikin ihan hyvin. Lyhensin kuitenkin uintiosuuden puoleen tuntiin, koska sen verran viileä olotila alkoi olla. gps jälki.

Vaatteiden vaihto, pyörän kasaaminen auton katolta ajokuntoon ja edessä pisin osuus päivän harjoituksesta. Onneksi päätin laittaa irtohihat päälle kun tuuli vaikutti viileältä.

Ensimmäisen 20 km "siirtymän" Velskolan läpi otin rauhallisesti ja oli ajatus lämmitellä ennen kisavauhtisia osuuksia. No tässä vaiheessa olin aivan jäässä, kädet ja jalat ihan kohmeessa ja olo oli aika kurja, kokoajan teki mieli kääntyä takaisin ja lähteä lämmittelemään. Muutama voimasana oli pakko sanoa ja tsempata itsensä vetämään hieman kovempaa, sää lämpeni onneksi hieman päivän mittaan ja ainakin kädet lämpeni noin puolentoista tunnin kohdilla. Kyllä se pyörä ihan hyvin lopulta kulki, 30 km/h pystyi pitämään kovaan vastatuuleen tai ylämäkiin ja jaloissa tuntui olevan hyvin voimaa. Omituisinta oli että syke oli todella alhaalla, vaikka ajoin noin 35 km kisavauhtia niin syke oli aerobisella kynnyksellä! Olisikohan tämä johtunut lämpötilasta, tai sitten sykerajat muuttuneet tai vedin vain aivan liian hiljaa. Nyt olisi ollut tehomittarista hyötyä. Kisavauhtisen osuuden jälkeen sitten jäähdyttelynä takaisin Velskolan läpi Oittaalle. Matkaa kertyi yhteensä 88 km. gps jälki.

Pyörä auton katolle, lenkkarit jalkaan, hieman juomaa ja menoksi viimeiselle osuudelle.

Juoksu oli ihan hyvää alusta asti. Jalat eivät olleet pahasti väsyneet ja pystyin heti alusta asti juoksemaan kohtalaista vauhtia. Keskityin juoksuasentoon ja askeltiheyteen. Sykkeet juostessa nousi huomattavasti helpommin kuin pyörässä ja jalatkin alkoi pikkuhiljaa sulaa =). Juoksin aerobisen kynnyksen paikkeilla (yli ja ali) noin 6 km ja keskivauhti oli 5:10 min/km, joten olin ihan tyytyväinen juoksuun. Lisäksi akiles ei ollut pahasti kipeä, vain hieman jäykän oloinen. gps jälki.

Vaikka päivä olikin jäätävän kylmä ja varsinkin pyöräilyn osalta oli vaikeuksia motivoida itseä jatkamaan. Hyvä menttaaliharjoitus tuli huomaamatta tehtyä =) Tästä on ihan hyvä jatkaa viimeistely viikoille kohti Frankfurtia. Ensi viikolla Lånvik puolimatkan joukkuesarjassa pyöräosuus ja muuten treenit painottuu pyörä+juoksu yhdistelmiin ja erillisiin uintitreeneihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti