torstai 2. kesäkuuta 2016

Tuubin liimaamisen helppous

Minulla on kisavantee tuubirengas malliset. On tullut tuubiliiman laittaminen ja varsinkin poistaminen tutuksi. Tähän asti liiman poistaminen on ollut aika hidas homma, kun asetonin kanssa olen hinkannut liimaa pois. Veikkaisin että noin puolituntia per vanne asetonilla hommaan kuluu aikaa.

No kävin viime viikolla hakemassa Toni&Toni liikkeesta etuvanteen joka oli zipp takaisin kutsussa keskiön vaihdossa. Ne oli repineet sitten tuubin irti ja oli uudelleen liimaus edessä. Toinen Toni sitten oikein innostuneena kertoi uusista tuotteista mihin oli törmännyt netissä ja hommannut itselle testiin, ja nyt heillä onkin niitä sit myynnissä.

Tuubiliiman poistoon uusi tuote Effetto Mariposa Corogna remover. Tätä vain sivellään liimapinnan päälle, antaa vaikuttaa 8 tuntia ja sen jälkeen pyyhkii vanteen puhtaaksi paperilla. Liima irtoaa todella helposti, oikein isoina suikaleina. Yhden vanteen sivelyyn ja pyyhkimiseen menee varmaan kaikkian 10 min aikaa (tietty 8 h vaikutusaika välissä). Erittäin loistava aine =)

Tuubin liimaamiseen sitten saman valmistajan toinen tuote tuubiteippi. Oikein näppärä laittaa kun teippi laitetaan vainteeseen ja sitten avataan teipin päältä muovia hieman ja laitetaan tuubi vanteelle 4 barin paineella ja asetellaan kohdalleen, sitten vain välistä muovi pois ja täydet paineet renkaaseen. Se on siinä, enää vain 24 h odotusta niin tuubi liimattu. Ei tarvii sotkea enää liiman kanssa =)
Ainut asia mikä vielä epäilyttää et kuinka tiukassa rengas on tällä teipillä, eli lähteekö kisassa kuinka helposti repimällä pois rengasrikon sattuessa.

Sitten samalla kertaa ostin, taas saman valmistajan tuotteita, kahta erilaista paikka-ainetta. Toinen saman tyylinen kuin normaalit pitstop aineet mutta ei ole ponnekaasupakkauksessa, eli voi ottaa lentokoneeseen mukana, ja toinen aine pitäisi tehota isompiin vaurioihin, jopa viiltoihin asti. Nämä vielä testattava käytännössä joskus kun haveri sattuu.

Kyllä homma mennyt jo vähänkin liian helpoksi =) No minä kyllä kiitän että aikaa kuluu vähemmän pyörän huoltohommissa, kun aika nykyisin on muutenkin aika kortilla. En useasti kirjoittele mitään tuotekehuja mutta tämä oli laitettava koska itselle ainakin merkittävä helppous vanhaan tapaan,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti