lauantai 28. toukokuuta 2016

Kauden ensimmäinen Tri-kisa "Rykäsy"

Tänään oli aamutuimaan HeltriCupin kauden ensimmäinen Rykäsy, eli sprinttimatka. Oli mukava päästä yhdistämään kaikki lajit ensimmäistä kertaa tänä kautena ja lisäksi kokea uintistartti.

Aamulla oli aikainen herätys, koska tällä kertaa kisastartti oli klo 8:00. Tämä johtui taas klo 10:00 Kuusijärvellä ohjelmassa olevasta Sipootrailrun tapahtumasta. No heräämisen kanssa ei ollut ongelmia, mutta aamulla tavaroiden kasaaminen oli aikamoinen "härdelli" kun lapsetkin heräsi yllättävän aikaisin =) Siitäkin selvittiin ja noukin Jarkon kyytiin pitskusta ja Kuusijärvellä olimme sopivasti klo 7:00 aikaan.

Kisassa oli ennätysmäärä osallistujia, 114! Huikeaa kun harkkakisakin vetää näin hyvän määrä väkeä. Tulee ihan oikean kisatapahtuman fiilistä.

Sitten itse suoritukseen. Uinti ei sitten onnistunut taas ollenkaan... Startti itsessään sujui ihan hyvin ja löysin hyvin tilaa uida, mutta jostain syystä en saanut missään vaiheessa rentoa hengitystä aikaiseksi. Jouduin noin viitisen kertaa uida rintaa ja hengitellä happea, aika turhauttavaa. Luulen että tämä joutuu käyttämästäni märkäpuvusta, tai oikeastaan että se on liian tiukka hartioista ja rinnan kohdalta. Olen onnistunut hyviäkin uinteja tällä puvulla saamaan (esim Köpiksen IM) mutta ainakin kolme täyttä torsoa. Hartioiden alueen saaminen hyväksi on tässä puvussa haaste. Nyt katselen mitä vaihtoehtoja olisi uudeksi puvuksi.

Pyörä. Alussa turhaa säätöä pyöräkenkien kanssa (kengät kiinni pyörässä), lukuun ottamatta pyörä kulki ihan mallikaasti. Tarkkaa nopeutta tai Gps jälkeä ei ole nyt saatavilla kun osasin sitten kellon laittaa pelkälle juoksutreenille enkä multisportille :(, aikamoinen häslääjä minä välillä olen =)

Juoksu jännittin lajeista eniten ennakkoon. Mutta sehän oli positiivisin yllätys tänään. No ei niinkään vauhdin puolesta, mutta siksi että pystyin juoksemaan kokomatkan ilman kipuja. Vauhti oli noin 4:30/km. Vauhtia ei tuon enempää vaan lähde jaloista ilman juoksutreeniä, sykkeet oli inhimillisesti 144-148 välillä juoksussa, eli himpun alle anakynnyksen. Nyt jälkeenpäin akileksessa on pientä arkuutta ja jäykkyyttä, mutta ei vielä mitään hälyyttävää.

Kaikenkaikkiaan suorituksista ja tapahtumasta jäi positiivinen mieli. Tänään sain runsaasti uskoa että Frankissa päästään vähintäänkin kunnialla maaliin. Lisäksi tapahtuma oli mukava ja lisääntynyt kilpailijamäärä tuo oikean kisafiiliksen mukaan, sekä ilmapiiri seuratapahtumassa oli hieno. Positiivista kannustusta ja hyvää tunnelmaa sekä kuulumisien vaihtamista, mukavaa!

Huomenna sitten jatketaan aamuherätyksien sarjaa ja lähden mahdollisimman aikaisin pitkälle pyörätreenille, jotta perheen kanssa ehtii sitten päivällä touhuta muita asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti