lauantai 12. toukokuuta 2012

Räjähdys

Tämän päiväisellä pyörälenkillä sattui sellainen rengasrikko joka jäi mieleen. Minuutin yli tunnin ajon jälkeen eturenkana sisäkumi yksinkertaisesti räjähti. Ensiksi kuului kunnon pamaus ja sitten rengas tyhjeni välittömästi kokonaan ja kun katsoin eturengasta, niin ulkorengas oli jo putoamassa vanteelta. Sain pysäytettyä vauhdin turvallisesti ja kun pääsin tarkemmin tarkastelemaan sisäkumia niin siinä oli noin 10 cm repeämä ja keskellä repeämää, kohta johon jotain terävää ilmeisesti osunut. Ulkokumissa en huomannut mitään jälkeä. Eipä ollut pistosuojauksesta taas hyötyä ja olin vielä hommannut täksi kevääksi sellaiset paksummalla pistosuojauksella varustetut renkaat että välttyisi useimmilta rengasrikoilta.

Onni onnettomuudessa oli ettei tämä räjähdys tapahtunut kovassa vauhdissa ja tiukassa mutkassa vaan suoralla tiellä loivassa ylämäessä. Selvisin siis sisäkumin vaihdolla ja matka jatkui. Tosin vähän aikaa painoin mielessä että mitä jos 50 km/h vauhdissä kävisi samoin. Niin ja toista vara sisäkumia ei ollut mukana niin toivoin ettei enää rengasrikkoja tulisi.

No loppumatka meni hyvin ja kotia pääsin. Alla kuva sisäkumista.


2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä tosiaan räjähtänyt kumi. Harvemmin näkee noin isoa reikää ja hyvä niin. Tuohon ei ihan paikkarasia riitä

    VastaaPoista
  2. Aika hurjan näköinen! Veikkaan sisäkumi on jäänyt osaksi vannenauhan alle ja lopulta päätti sitten jysähtää. Hätäiseen kyllä paineet karkaa tuommoisesta reijästä. Eipä olisi kiva kokeilla alppilaskuissa.

    VastaaPoista