maanantai 28. toukokuuta 2012

Kesän ensimmäiset, avovesiuinti ja pitkä pyörälenkki

Vihdoin pääsin aloittamaan avovesikauden. Lauantaina kävin pyörimässä neljä kertaa Kuusijärven kolmiota ympäri. Oli taas oikein mukava märkäpuvulla uida. Alussa tuntui taas että kelluu pinnalla korkin lailla =) Itse uinti suju aika kivasti, vedin matkavauhtia parilla lyhyellä kiihdytyksellä maustettuna. Garminin kello ei kyllä pysynyt kovinkaan hyvin perässä uintireitin suhteen. Yllättävän isojakin sivulle vientejä tuli reitille. Kokonaismatka kellon mukaan 3,2 km joka on oikeasti 3-3,1 km välillä.

Sunnuntaina pääsin sitten kesän ensimmäiselle sen verran pitkälle pyörälenkille että sitä kehtaa pitkäksi lenkiksi sanoa. Pyöräilin reittiä Veikkola-Ojakkala-Otalampi-Luukki-Bodom. Lisäksi tietysti siirtymiset kotoa kehä III varteen ja takaisin. Matkaa kertyi mittarin mukaan 90.7 km ja aikaa vierähti 3 tuntia 7 minuuttia. Vauhti oli yllättävänkin reipas ja keskisyke aerobisella kynnyksellä (syke yllättävän herkässä).  Meno tuntui kokoajan hyvältä ja hyvävoimaiselta. Aivan viimeisissä Bodomintien mäissä alkoi jaloissa tuntua väsymys. Viimevuonna ajoin lähes saman lenkin hieman hitaammin ja silloin olin huomattavasti väsyneempi lenkin jälkeen.

Vaikka harjoittelumäärät on tänä keväänä minulla ollut vähäiset, tuntuu meno silti yllättävän hyvältä  ja tämän viikonlopun jälkeen ajatukset on huomattavasti positiivisemmat Joroisen puolimatkan kunnialla suorittamisen suhteen.

Seuraavat viikot on tärkeät harjoittelun suhteen. Tällä viikolla määrää mahdollisimman paljon, ensi viikolla on sitten pari harjoituskisaa (rykäsy ja hypy 1/4 tri). Sen jälkeen lepo viikko ja sitten vielä ehtii pari hätäistä harjoitteluviikkoa tehdä ennen Joroista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti