tiistai 7. helmikuuta 2012

24h hiihto vierumäellä huoltajana

Tänä vuonna pääsin tutustumaan Vierumäellä järjestettävän 24h hiihtotapahtumaan huoltajan näkökulmasta. Pari kaveria oli ilmoittautunut soolosarjaan ja joukkuesarjassa oli firman porukkan hiihtämässä.

Perjantaina pakkanen oli kokopäivän -20-22 asteen lukemissa ja yön hiljaisina tunteina pakkanen käväisi pahimmillaan jossain -26,5 tuntumassa, lauantai aamupäivllä pakkanen hieman hellitti noin -22 paikkeille kuitenkin iltapäivälle kiristyen takaisin -24 asteeseen.
Oli hurjan näköistä menoa. Täytyy sanoa että aika sankareita kaikki jotka tuossa kelissä hiihtivät!

Joukkueen osalta ei tarvinnut muuten huoltaa kuin voidella jokunen suksipari.
Soolosarjalaisten huoltamisessa olikin sitten hieman enempi hommaa. Käytännössä jokaisella kierroksella jotain, juomaa, geeliä, suklaata, proteiinijuomaa tms. Sen lisäksi suksien voitelua parin tunnin välein. Onneksi en ollut yksin huoltajana vaan Markon kanssa kahdestaan vuorottelimme yöllä nukkumisen ja välistä pientä lepoa. Itse en yöllä oikein saanut unta kun sen verran ajatukset pyöri tapahtumassa.

Kavereilla meni hyvin vaihtelevasti suoritukset. Arin suoritus meni pieleen oikeastaan jo ennen kilpailua, kun tankkaus epäonnistui ja ennen kilpailua syöty possunliha laittoi vatsan sekaisin jo parin tunnin hiihdon jälkeen. Ari joutui sitten yöllä pitämään pitkän lepotauon ja aamupuuron jälkeen vatsan toiminta tasaantui ja sen jälkeen taas pääsi ladulle. Jannella taas meni aikalailla putkeen, varsinkin voittajan on helppo näin sanoa. Alkuvauhti oli hurjaa ja voisi sanoa liiankin kovaa jälkeenpäin ajatellen. Yöllä Jannella oli pahimmat hetket kun meinasi energiat loppua ja unenpuute alkoi painaa. Yllättävästi hän piristyi kuitenkin aamupuuron jälkeen. Klo 12 keittolounaan jälkeen Jannen vauhti olikin sitten sen verran kovaa (muihin nähden), että sai tehtyä selkeän eron muihin kilpakumppaneihin.

Onnittelut kaikille karpaaseille ja karpaasittareille jotka uhmasivat äärimmäisiä olosuhteita.
Onnea vieä Jannelle hienosta voitosta!

Lisäys: Jannen(lupus extremen) blogista voi lukea tarkemmin voittohiihdosta ja koettelemuksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti