keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Olkapää ongelmaa

Vielä epäonnea ennen reilun viikon päästä olevaa Joroista.
Viikonloppuna vasen olkapää kävi sijoiltaan ja maanantaina sitten ortopedin vastaanotolle. Jotain vauriota on olkapäässä tapahtunut ja magneetti kuviin pitää mennä, jos vaan vakuutusyhtiö suostuu maksamaan.
Magneettikuvauksen jälkeen sitten saa tietää onko kuntoutettavissa vai täytyykö leikata. Lueskelin foorumeilta noita olkapääleikkaus tarinoita ja aika karua juttua. Monta kuukautta käsi kantositeessä ja hyvin hidasta kuntoutusta. No turha murehtia etukäteen ennen kuin tietää mitä sille tehdään.

Nyt on reilu viikko aikaa saada olkapää toimimaan siten, että pystyn sen 1,9 km uimaan.
Tällähetkellä on olkapää vielä jäykkä ja lievää jomotusta takaosassa. Liikerata on myös rajoittunut varsinkin taaksepäin vietäessä.

Perjantaina menen käymään fysioterapeutilla ja katsotaan silloin mitä pystyy tässä ajassa tekemään, jotta ainakin käden liikelaajuus saataisiin sen verran hyväksi, että uinti onnistuu.

Hieman harmittaa taas nämä kaikennäköiset vaivat. Olinkin jo pitkän aikaa ollut terveenä, mutta taas mennään. Polvi ja nilkat olenkin aikoinaan aktiiviurheilu aikaan saanut jo huonoon kuntoon. Ehdin jo luulla että tämmöiset vaivat olisi taakse jäänyttä elämää. Mutta ikinä ei voi näköjään tietää milloin napsahtaa.

4 kommenttia:

 1. Auts! Täältä täydet sympatiat. Oma olkapää operoitiin 6 viikkoa sitten ja nyt 2 viikkoa saanut olla ilman kantosidettä ja harjoitella etunostoa. Kausi käytänössä oli ohi ennen kuin se alkoi.

  Toivottavasti selviät ilman leikkausta!

  Matti

  VastaaPoista
 2. Toivon kyllä ettei olkapää tarvitse puukkoa. Keskiviikkona magneetti kuvaukseen, joten sitten tietää vähän enemmän.

  Tsemiä sulle kuntoutukseen, se on kait vielä tärkeämpää kuin pelkkä leikkaus!

  -Hartsa

  VastaaPoista
 3. Moikka,

  On tämä sinunkin blogisi tiukan seurannan alla. :)

  Toivottavasti kuvista ei löydy mitään.
  Minulta löytyy kokemusta mallia hajonnut olkapää, joka piti operoida. Toki jokainen tapaus on uniikki, mut on tuomio mikä tahansa, niin kannustan kuntouttamaan huolella ja ihan loppuun asti, ehkä hieman ylikin.

  Minä jätin hommat hiukka kesken ja säntäsin liikunnan iloihin aivan liian aikaisin. Seuraus oli useiden vuosien jatkuva kipuilu ja unettomat yöt. Edelleen tänä päivänäkin on ongelmallisia hetkiä.

  Joka tapauksessa tsemppiä toipilasajalle.

  t. Sami

  VastaaPoista
 4. Moi Sami.
  Olkapää on kyllä varmasti pahimpia paikkoja leikata ja kuntouttaa. Paljo kaameita tarinoita löytyy netistä. Mutta toisaalta onneksi myös niitä positiivisempiakin.

  Fysioterapeutilla käynti antoi hieman positiivisuutta, kun hänen mielestään olkapää on kohtuu stabiili. Olkapään ulkokiertäjästä on vain hävinnyt voimat tyystin (sijoiltaan meno venyttänyt likasia?) ja sitä kuntoutan nyt montakertaa päivässä. Pahempaa kipua olkapäässä ei ole, mutta kiertoliike ei tunnu hyvältä.

  Vielä elättelen toiveita lauantaina olla Joroisilla startti viivalla, mutta torstaina lääkärin kommentit kuvista ja testi uinti ratkaisee lopullisen tilanteen.

  Niistä kirjoittelen sitten torstain jälkeen.

  VastaaPoista