tiistai 26. huhtikuuta 2016

Talvikauden topit ja flopit

Blogin kirjoittaminen on jäänyt ikävän vähiin. Iltaisin on vain jotenkin niin väsynyt että ei ole jaksanut ryhtyä kirjoittamaan.

Ajattelin nyt kirjoittaa pienen koosteen talvikauden tapahtumista, mitä positiivia asioita on jäänyt mieleen ja mitä ei niin positiivisia.

Topit:
- Pyörä FTP noussut reilut 20 wattia. Tämä on ollut mukava kehitys omasta mielestä. Osa wattituloksesta selittynee myös paremmalla vauhdinjaolla, mutta viimekertainen testi meni yllättävän kevyesti. Viimeisin ftp lukema on 274 w. Tässä kannattaa huomioida että teen testit trainerilla, joten watit ei ole vertailukelpoisia muiden kanssa.
- Uinti kulkenyt ok vähäisestä treenimäärästä huolimatta. Uinnin osalta odotan kovasti avoveteen pääsyä jolloin treenimääräkin nousee, koska en vaan saa yksinään treenattua altaassa pitkiä treenejä.
- Uintitekniikka vaikutti videokuvauksen perusteella ihan ok:lta. Ei mitään karmeaa virhettä. Muutamia pieniä huomioitavia asioita niin hyvä tulee =) Yritän laittaa videon tänne lähiaikana nähtäville.
- Pirkan hiihto ensimmäistä kertaa "hyvä voimaisena" maaliin. Tämä oli itsellekin pienoinen yllätys. Hiihto meni tosi hyvin vaikka hiihtokilometrejä alla oli ennätysvähän. Onnistuin malttamaan alun liian kovasta vauhdista ja loppuunkin riitti ihan kohtalaisesti voimia (ainakin verrattuna aikaisempiin pirkan hiihtoihin).

Flopit:
- Harjoittelun suunnitelmattomuus. Treenit on ollut pääosin ns omasta päästä ja mitä ehtii tekemään. Vakiotreenit on ollut torstain uinti ja lauantain spinning. Muuten treenit mennyt fiiliksen mukaan, miltä on jalkojen virkeystila ollut ja paljon ollut aikaa käytettävissä. En ole myöskään "ehtinyt" pitämään kunnolla harjoituspäiväkirjaa yllä.
- Juoksumäärä ollut vähäinen. Joskin muutamalla viimeisellä juoksulenkillä alkoi vauhtikin hieman parantua.
- Akilesjänteen hajoaminen. Reilu kaksi viikkoa sitten vasemman jalan akillesjänne kipeytyi voimakkaasti ja siitä lähtien onkin sitten oltu juoksematta. Nyt se antaa kävellä ilman kivun tuntemuksia, mutta yhtäkään juoksuaskelta en pysty ottamaan ilman kipua. Ensiviikolla fysioterapeutille aika ja todennäköisesti uusien pohjallisten teko edessä. Kiire tulee juoksun osalta saada jalka maratonkuntoon kahdessa kuukaudessa.

Tässäpä sitä on talvi vierähtänyt ja kevät pitkällä. Ihan järkyttävän lyhyt aika enää Frankfurtin kisaan jäljellä, Mutta eiköhän tästä itseluottamus taas nouse kun maantielle pääsee kunnolla pyöräilee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti