maanantai 1. huhtikuuta 2013

Alkuvuoden reenimäärä

Eilen päätin tarkastella kuinkapaljon alkuvuodesta on tullut tunteja kasaan. Vertasin myös tunteja alkuperäiseen suunnitelmaan sekä viimevuoteen. Tämmöisiä lukemia tuli:
- Reenimäärä vko 1-13 86 tuntia
- Alunperin suunniteltu määrä 120 tuntia
- Vuoden 2012 vastaava määrä 80 tuntia

Reenit painoittui seuraavsti:
- Pyörä 25 tuntia
- Juoksu 16 tuntia
- Uinti 12 tuntia
- Hiihto 27 tuntia
- Lisäksi muuta punttia jne 6 tuntia

Viime vuoden vastaavat:
- Pyörä 13 tuntia
- Juoksu 15 tuntia
- Uinti 13 tuntia
- Hiihto 25 tuntia
- Lisäksi muuta punttia jne 14 tuntia

Treeni lukemat on kieltämättä aika säälittävät alkuvuodesta. Pari viikkoa noista meni lähes täysin nollille (toinen puolituntia ja toinen 2,5 tuntia). Sen lisäksi jalkapohjan oireilu on aiheuttanut hieman haasteita harjoitusten tekemisen suhteen. Mutta siitäkin huolimatta en ole pystynyt alkuvuodesta harjoittelemaan lähellekkään sitä määrää kuin kauden alkua ajattelin. Olen ollut yksinkertaisesti liian väsynyt, kiireinen tai puolikuntoinen.

Nyt kun on Köpiksen kisaan aikaa neljä ja puoli kuukautta alkaa välillä mietityttää että kuinkahan tässä käy. Jos miettii kuinka paljon IM matkalle neuvotaan harjoittelemaan niin voisi ajatella että jotain olis jo housussa =) No mie pyrin aina ajattelemaan positiivisesti ja turha mielestäni on taaksepäin katsella tekemättömiä asioita. Nyt seuraavat kaksi kuukautta tulevat olemaan erittäin tärkeitä harjoituksellisesti. Eniten odottelen että pääsen maantielle pyörällä.

Viimevuoteen verrattune tuntijakauma on hieman erilainen. Tänä vuonna olen sotkenut trainerilla paljon enemmän ja viimevuonna tein punttia pajon enemmän. Tänävuonna jätin jalkojen maksimivoimaharjoitukset pois ja olen keskittynyt salilla kestovoimaan ja keskivartalon lihaksiin.

Talven massahiihdot meni kuitenkin ihan hyvin (vaikka pirkka olikin tuskaa), omastamielestäni kohtuu pieneen hiihtomäärään nähden, joten uskon että kuntopohja on ok kunnossa. Nyt keväällä sitten tärkeää saada lajiomaista kestävyysharjoitusta ja lajivoimaa. Sitten kesä- heinäkuussa lisätään tehoja (tulee automaattisesti erinäköisien kisojen myötä), joka toivottavasti nostaa kunnon huippuunsa elokuun puoliväliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti