tiistai 12. maaliskuuta 2013

HelTri Cup kauden 2013 avaus, 400 m uinti

Pirkan hiihdon jälkeen olin kaksi päivää "ihan pihalla". Palautumisen nopeuteen vaikutti varmasti myös hieman huonot yöunet, kun lapset päätti heräillä yöllä juuri silloin useamman kerran. No keskiviikkona hyvin kevyttä ulkoilua ja torstaina sitten pääsi treenin makuun uintitreeneissä.

Sunnuntaina oli sitten ohjelmassa HelTri Cup avauskisa 400 metrin uinti. Viimevuonna aikani oli 6.19. Tänävuonna tavoite oli parantaa kyseistä aikaa, olen kuitenkin jonkin verran enemmän uinut kuin viime vuonna ja lähtökohtani tämän vuoden uintiin oli huomattavasti parempi. Pienenä haaveena oli päästä uudelle minuuttilukemalle.

Samassa lähtöryhmässä lähti minun kanssa, Tommi (samalla radalla), sekä viereisellä radalla Miia ja Jupis. Tämä ryhmä olikin mukavan tasainen ja saimme toisistamme sopivasti kiritysapua. Itse taistelin loppuun asti Miian kanssa paremmuudesta =).

Pyrin starttaamaan rennosti ja rauhallisesti. Lähtö oli kuitenkin kohtuu nopea ja ensimmäisen satasen jälkeen huomasin käsiä jo hapottavan, samalla myös tuli mieleen, että voisihan sitä potkiakin hieman aktiivisemmin. Paremmalla potkulla sain pidettyä vauhtia yllä vaikka kädet olikin jo väsyneet.
Ekan satasen tein päädyissä volttikäännökset, mutta pari käännöstä meni hieman huonosti ja päädystä ponnistus suuntautui liian syvälle. Tästä tuli tunne että happi loppuu ja uinnin rentous oli katoamassa. Päätin lopettaa volttikäännökset ja uinti tuntui siitä eteenpäin ainakin hieman parammalta. Pitäisi treeneissäkin käyttää volttikäännöstä että nopeassa vauhdissa pystyisin hyvällä varmuudella tekemään käännöksen.
Viimeisellä satasella sitten pyrin lisäämään vauhtia sen minkä jaksoin ja viimeinen viisikymppiä tuli aika hyvin. Ehkä olisi pitänyt aikaisemmin aloittaa kiristämään vauhtia, vaikea sanoa olisiko hyytynyt vai jaksanut...

Loppuaika 6.09, tulokse löytyy täältä. Parannusta viime vuoteen tuli 10 sekunttia. Tavoitteeseen pääsin, mutta hieman harmittaa kun ei sen enempää tullut parannusta. No ensivuonna sitten tavoitellaan uutta minuuttilukemaa.

Eilen tein sitten trainerilla 20 min FTP testin. Verryttelyssä jalat tuntuivat hieman väsyneeltä ja mietin onko järkeä tehtä testi, mutta ajattelin kuitenkin, että saan ainakin kovan treenin jos ei muuta.
20 minuutin avg watit 254. Tämä on hieman huonompi kuin viime vuonna samoihin aikoihin (259). Eli olen lievästi pettynyt tulokseen. Maksimisyke oli myös viimevuotista matalampi 152 (158), ehkä itsestä ei saanut nyt kaikkia irti ja jalat oli vielä väsyneet viikontakaisesta pirkan hiihdosta, jossa jalat joutuivat todella koville. Täytyy tehdä muutaman viikon päästä uudelleen tämä testi ja katsoa missä mennään. Joka tapauksessa nyt täytyy lisätä pyörätreeniä, jotta keväällä olisi sopivassa kunnossa kun maateille pääsee ajamaan.

2 kommenttia:

  1. FTP-testi-silkkaa nautintoa :) Perkele, sä et oo muuten kaukana..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla on ylimääräistä painoa rasitteena :), joten sulla on paino/watti suhde varmasti huomattavasti parempi!

      Poista