lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kuntotesti Pajulahdessa

Noin puolitoista viikkoa sitten kävin Pajulahdessa kuntotestissä. Tein testin ns. triathlon testinä, eli ensiksi pyöräily submaksimaalisena (anakynnykselle) ja sen jälkeen suora maksimaalinen hapenottotesti.

Lähtökohdat testaukselle ei ollut aivan parhaat kun ottaa huomioon viimeisien viikkojen harjoittelun vähyyden. Ensiksi helmikuun lopussa oli luultavasti keuhkoputkentulehdus jonka jälkeen melkein kolmeviikkoa todellä ikävä yskä. Sitten kun aloin pystymään jollain tavalla harjoittelemaan alkoi olla muita kiireitä kuten lapsen syntymä lähellä. Viimeiset 6 viikkoa ennen testiä oli tullut määrällisesti vähäisinä.

No itse testi suoritus meni ihan kivasti ja testi palvelee hyvin ns lähtökohtana jatkoharjoittelulle vaikka ajankohta testille ei ollutkaan paras mahdollinen.

Ensiksi pyörätesti jonka mukaan sykkeet jäivät todella alas molemmissa kynnyksissä. Aerobinen kynnys syke 115  watit 189 ja anaerobinen kynnys syke 132 watit 189. Tiesin kyllä etukäteen että syke ei tule nousemaan mutta silti testitulos hieman yllätti. Ehkä harjoittelunpuute näkyi enemmän juuri pyörätestin osalla.

Juoksun osalta kynnykset asettui aerobisen osalta syke 139 ja vauhti 5.27 min/km sekä anaerobisen osalta syke 157 ja vauhti 4.27 min/km. Maksimaali lukemat syke 174, vauhti 3.46 min/km, VO2 max ml/kg/min 54,4 ja laktaatti 10.9. Juoksun osalta huomaa että harjoittelu on ollut PK painotuksella joten maksimivauhdit on suhteessa alhaiset. Kevään kuluessa täytyy harjoitteluun ottaa mukaan vähän enemmän tehoharjoittelua.

Testin perusteella voi päätellä että pyöräilyyn on keväällä panostettava, jotta cännäri kulkisi riittävän kovaa Joroisilla. Juoksun suhteen cityruniin mennessä ei ole juuri mitään tehtävissä ja hieman epäilen ettei vuoden alussa asettamani 1 h 40 min tavoite tule toteutumaan, tai suoritus on onnistuttava täydellisesti että tavoite toteutuu.

Alla vielä kuva setistä josta saan energiaa kesän kisoihin ja treeneihin =)


1 kommentti:

  1. Me käytiin samassa testissä Peten kanssa tänään. Vois ottaa testin tavaksi aina huhtikuussa. Hyvin sujui meilläkin kaikki.

    VastaaPoista