tiistai 19. tammikuuta 2016

I'm back =)

Puolitoista vuotta vierähtänyt edellisestä blogi kirjoituksesta. Kuulostaa pitkältä ajalta, mutta omalla kohdallani aika on rientänyt todella nopeasti. Pidin viime kauden kokonaan harjoittelusta taukoa talon rakennusprojektin vuoksi, rakensin talon pääosin itse (isän ja appiukon kanssa). Viime syksyn aikana aloitin pikkuhiljaa totuttelemaan juoksuun ja nyt vuoden alusta olen päässyt jo pikkuhiljaa kokonaisvaltaisemman harjoittelun makuun.

Ensimmäisenä voi todeta että en suosittele kenellekkään 10 kuukauden harjoittelutaukoa, erityisesti juoksemisen osalta. Käytännössä ehdin tehdä 3 lyhyttä juoksua koko tuona aikana. Syksyllä juoksemisen aloittaminen oli täyttä tuskaa. Vieläkään se ei ole mitenkään miellyttävää mutta nyt jalat ei sentään enää kipeydy niin pahasti kevyeltäkään lenkiltä. Pyöräilyn ja uinnin makuun olen päässyt huomattavasti helpommin.

Vuosi 2016 tulee olemaan myös kiireistä aikaa. Kolme lasta ja talon pihatyöt pitävät siitä huolen harjoittelun ohella. Sen verran kuitenkin kunnianhimoinen harjoittelun osalta olen että IM Franfurtissa mennään ennätysvauhtia =). Kuinka siihen päästään on monen muuttujan summa, mutta tulen kiinnittämän huomioita muutamaan asiaan erityisesti:
- Juoksuvauhdin parantaminen. Erityisesti heti keväällä juoksun vauhtikestävyyteen ja lajivoimaan huomio.
- Pyöräilyssä tason nosto lihaskestävyyden ja vauhtikestävyyden osalta. Osuusaika sinänsä ei tarvitse parantua, mutta fressimpänä tavoite päästä juoksuosuudelle.
- Painon pudotus. Rakentamisen loppuvaiheessa paino nousi tosi paljon ja nyt on ollut haasteita tiputtaa painoa. Alkuvuodessa tiukka ote ja paino saatava kuriin.
- Pysyminen terveenä. Tämän osalta vaaditaan hieman tuuriakin että lapset ei "kantaisi" pahoja flunssia päiväkodista. Osaltaan kuitenkin voin tähän vaikuttaa kiinnittämällä huomioita ruokavalioon.

Kirjoittelen tänä vuonna todennäköisesti satunnaisesti. En osaa sanoa kirjoitanko kerran viikkoon vai kerran kuukauteen. Aiheet tulevat olemaan harjoitteluun, kilpailuihin, varusteisiin liittyviä sekä pientä osaa myös ajankäytön hallinnasta saatan kommentoina joissain teksteissä.

Toivotan kaikille erittäin tuloksellista triathlon vuotta 2016!

1 kommentti: