sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Hypy vartti triathlon 9.6

Kisaviikko sai eilen jatkoa Hyvinkään pyöräilijöiden järjestämässä vartti triathlonissa. Matka oli siis perusmatka (1500 m - 45 km - 10 km).
Heti alkuun voin todeta että mukavat kisat ja oikein hyvä tunnelma. Tälläiset pienemmät kisat on mielestäni oikein kivoja ja rentoja tapahtumia, joissa suurimmalla osalla kilpailijoita on hyvä fiilis. Kiitoksia Hypylle hyvästä kisasta ja ehkä ensivuonna uudestaan.

Lähtökohdat kisalle ei ollut ideaaliset, koska tiistaisen rykäsyn jälkeen reidet (varsinkin takareidet) menivät tosi pahasti jumiin. Enkä ollut niitä saanut venyteltyä aivan täysin auki. Toinen pieni mutka matkaan tuli kisapaikalla kun ilmoittautumisen jälkeen vein autoa järjestäjän ohjaamaan reilun kilometrin päässä olevalle parkkipaikalle ja sain auton upotettua pehmeään hieakkaan jumiin. No siinä ensiksi parin muun kilpailijan avustamana yritettiin työntämällä saada pois, mutta auto upposi vain pahemmin hiekkaan. Sitten pari järkkäriä tuli avuksi ja haki lapionkin lähitalosta. Noin puolituntia meni autoa kaivaessa ylös. Sen jälkeen tulikin tosi kiire lähtöpaikalle. Juoksemalla pyörän katsastukseen ja märkäpukua pukemaan.

Uinti oli kohtuu kirkkaassa ja viileässä Sääksijärvessä. Lähtö meni hyvin ilman pahempia ruuhkia. Veden kylmyys vain yllätti (en ehtinyt käymään vedessä ennen lähtöä), joten alku meni hieman haukkoessa ilmaa. Ensimmäisen kierroksen lopussa sain hyvän rytmin päälle ja toinen kierros menikin jo ihan mallikkaasti. Huomasin toisella kierroksella että 3-2 hengitysrytmi tuntui toimivan minulla aika hyvin, sain siten hyvän rennon ja pitkän vedon aikaiseksi. Aikaa vierähti uintiin 24.14 (ero järjestäjän aikaan johtuu kun minä lopetin uintiosuuden ajanoton rannalta, järjestäjä vaihtoalueelle saavuttua n. 200m päässä).

Ensimmäinen vaihto meni muuten hyvin mutta hitaasti kun puin sukat ja pitkähihaisen paidan päälle (paita yllättävän hankala pukea märkään ihoon nopeasti). Vaihtoaika 3.46,

Pyörä kulki lähtöstä alkaen tuskaisesti. Jalat tuntuivat hapottavan jo heti ensimmäisissä loivissa nousuissa. Aluksi mietin että mitähän tästä tulee. No hieman se helpotti puolessa välissä ekaa kierrosta ja pyörä kulki kohtuullisesti toisen kierroksen puoleenväliin asti. Loppu menikin taas tuskaisesti taistellen. Pyöräosuuden aika (ilman vaihtoja) 1.19.00 keskinopeuden ollessa 33.8 km/h.

Toinen vaihto meni nopeasti kiitos pika nauhojen. Nappasin vaihdossa myös yhden geelin mukaan ja lyhyesti venytin takareisiä. Vaihtoaika 46sek.

Juoksu osuus lähti ihan ok käyntiin. Ensimmäisen puolitoista kilsaa oli loivapiirteistä ja sen pystyin juosta vielä ihan hyvin. Sen jälkeen loivatkin ylämäet tuntuivat jaloissa tosi pahasti. Totesin että jos tästä kunnialla loppuun selviää niin hyvä. 5,5 - 8 km väli oli jotenkin tosi tuskaista, kun loppu sitten tuli jo tsemppaamalla väkisin. Juoksu aika 47.52.
Kokonaisaika 2.35.38

Kisa oli oikein hyvä valmistava harjoitus Joroista varten. Tässä kisassa huomasi myös mitä vaikutuksia kevään vähäisillä harjoitusmäärillä on, kun palautumien ei suju kovonkaan nopeasti. Mielenkiintoista nähdä miten lihaskunto riittää puolimatkalla. Edelleen elätän toiveita 5 tunnian alituksen suhteen, mutta se vaatii kyllä täydellistä onnistumista.

2 kommenttia:

  1. Hei Hartsa! Hyvä vinkki (ja muistutus) toi 3-2 hengitysrytmi. Kokeilin sitä tänään 1500 m cuppi-uinnissa ja hyvin meni!K Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Hyvä juttu jos näistä mun höpinöistä on jotain hyötyäkin =)

    VastaaPoista