maanantai 19. elokuuta 2013

I am an Ironman

Eilen siitä tuli totta! Tavoite jota varten olen hajoitellut koko tämän vuoden ja joka on ollut muutaman vuoden kaukaisena haaveena. Kirjoitan tähän pikaiset tunnelmat ja pidemmän kisaraportin sitten kun olemme kotiutuneet.

Sää oli tuulinen ja osittain sateinen. Lämpötilan puolesta aika ideaalinen, mutta vastatuuli osuudet olivat vaikeita.

Uinti osuus oli tekosaaren ja mantereen välissä, joten mitään suuria aaltoja ei sinne pääse muodostumaan. Tämä mahdollisti hyviä uintiaikoja. Lähdin itse aivan ulkoreunasta jotta välttäisin pahimmat ruhkat ensimmäisellä poijulla, joka oli alle 100 m päässä rannasta. Uinti lähti hyvin liikkeelle ja pystyin kokomatkan tekemään kunnolla töitä. Uintiaika oli hyvä n. 1h.

Pyörä lähti kulkemaan alusta ihan hyvin ja myötätuuli siivitti hyvään vauhtiin. 40-65 km kohdalla ensimmäisen kierroksen maaseutu osuudella alkoin vastatuuli painaa todella ikävästi ja tämä osuus tuli liian kovaa. Tämän jälkeen kiinnitin enemmän huomiota sykkeeseen ja etten käytä liikaa voimaa. noin 135 kohdilla tuli yksi ryhmä ohitse, josta sain peesiapua vastatuuleen noin 165 km asti. Loppuosuuden sade, vastatuuli ja tiukat mutkan märällä asfaltilla teki viimeisen 20 km todella pitkän tuntuiseksi. Pyöräaika 5h 6min oli paljon parempi kuin olin uskaltanut odottaa.

Juoksun lähtiessä jalat olivat jo aika tyhjät. Juoksu lähti kuitenkin liikeelle ihan hyvää vauhtia. Olin päättänyt juosta tunteen mukaan, enkä niinkään tietyn kilometrivauhdin. Mahdollisimman taloudellisesti yritin juosta. Juoksuosuudella oli jonkin verran haasteita, rakkojen, nestehukan ja kipeiden jalkojen muodossa, mutta pystyin pitämään kuitenkin ihan siedettävää vauhtia yllä ja pääsin lopulta maratonin alle 4h.

Loppuaika 10 h 9 min.
Suoritus meni siis paljon paremmin kuin olin uskaltanut edes toivoa. Kyllä kavereiden kertomat tarinat maratonin toisen puoliskon vaikeuksista piti paikkaansa. Nyt olo on kipeä mutta onnellinen =)

Kisaraporttia ja kuvia myöhemmin.

7 kommenttia:

 1. ONNEA!! Tosi hieno suoritus, kiva kuulla sitten vieläkin tarkemmin, miten on reissu mennyt! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea, Hartsa! Vaihdikasta etenemistäsi oli kiva seurata Ironmanin sivuilta. Upea suoritus!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut! Mielettömän kova aika! Pyöräilyaikasi on kyllä rautaa! Siinä on itselläni eniten kehitettävää, jos haluan lähteä IM aikaa parantamaan! Muistahan palautua kunnolla :) Itse otin ensimmäiset 2 viikkoa täysin ilman urheilua, viikot 2-4 jotain kevyttä (1-2h viikossa), sitten pikkuhiljaa vähän määriä kun kautta on vielä jäljellä. Pidän sitten syksyllä kunnon lepokuukauden vielä.

  VastaaPoista
 4. Upea suoritus ja millä ajalla! Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille onnittelusta. Hieno kisa oli. Ehkä tämä kisa meni ns ensikertalaisen tuurilla =) Seuraava kisa voikin olla sitten jo hankalampi kun täytyy yrittää laittaa paremmaksi =)
  Nyt tosiaan levätään rauhassa. Kausi päättyi ja ainakin kuukauden lepoa ja sitten voi alkaa tekemään mikä tuntuu mukavalta. Syyskaudella sitten lihaskuntoa täytyy kehittää.

  VastaaPoista