sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Toinen kunnon reeniviikko takana

Hyvin vaihteleva viikko, kiputiloja ja hyviä harjoituksia, mikäs sen mukavampaa =) Viikon teemaksi muodostui erilaisien kipupaikkojen mallintaminen.

Maanantaina kevyt keskivartalotreeni työpaikan kuntosalilla, plus verryttelyt kuntopyörä ja soutu. Vatsat sainkin lievästi kipeiksi. Tiistaina lepo ja suksien huolto. Keskiviikon harjoituksesta kirjoittelinkin jo aikaisemmin ja siitä saldona sain kipeät pohkeet. Torstaina kävin hiihtämässä vaihteleva vauhtisen tunnin lenkin. Huomasi kyllä ettei tehoja ole, kun hieman vauhtia nostaa, niin puuskutus alkaa. Torstaista ei kuitenkaa mikään paikka mennyt kipeäksi.

Perjantaina mietin loppuun asti uskallanko osallistua seuran kuntopiiriin. No lopulta rohkaisin mieleni ja päätin lähteä kokeilemaan. Kuntopiiriin osallistui pari kymmentä seuralaista ja oli oikein mukava nähdä seuran porukkaa. Mukavan oloista sakkia. Itse kuntopiiri kesti noin 40 minuuttia, tämän lisäksi oli kuitenkin alkuveryttelyksi 5 minuutin pito ja loppuveryttelyksi vaihtelevia pitoja (suoria ja kylkiä). Pidot oli todella myrkkyä. Kyllä joutui nöyrtymään ja fuskailla välillä. Pidot tarkoittaa sitä, että nojataan kyynärvarsiin ja suoristetaan vartalo ja pidetään niin sanotusti lankkuna niin pitkään kuin jaksaa. Viisi minuuttia lankkuna kyynärvarsien varassa tuntui ikuisuudelta =)

Lauantaina oli sitten seuran spinning tunti ja samalla elämäni toinen spinning tunti, edellisestä kerrasta olikin vierähtänyt jo melkein kymmenen vuotta =). Talven aikana on tarkoitus käydä mahdollisemman useasti spinnailemassa, jotta saisi tuntumaa pyöräilyyn ennen kesää. Pyöräily kuitenkin on näistä kolmesta triathlon lajista tuntemattomin. Itse spinning tunti sujui kohtuullisen kivasti, ainoana miinuksena oli väsyneet reiden, joten vastusta en voinut juurikaan laittaa.

Lauantaina hieman ihmettelin, ettei kuntopiiristä tullut paikat kipeiksi. No turhaan huolehdin, sunnuntai aamulla herätessä kyljet, vatsat ja reidet kipeät. Sunnuntaina olikin vuorossa kohtuu pitkä hiihtolenkki paloheinän pellolla ja osa metsässä. Pari tuntia väsyneillä jaloilla ja vatsoilla meni huomattavasti paremmin kuin viime viikolla. Hiihdon päälle kävin vartin verran juoksemassa kevyesti, jotta saisi jalkoihin hieman erilaista hermotusta ja lihaksia auki. Väsyneillä lihaksilla hiitäminen taitaa ollakin oikein hyvää valmistavaa harjoittelua vajaan parin viikon päästä olevaan 24h hiihtoon.

Kokoviikolla tuli harjoittelua 6 kertaa ja noin 7 tuntia 45 minuuttia, eli ihan hyvä määrä. Kaikenkaikkiaan ihan tyytyväinen viikkoon. Uimassa en "ehtinyt" tällä viikolla käymään, joten ensiviikolla täytyy korjata tilanne.
Seuraavan pari viikkoa menen sitten keventäen 24h hiihtoa varten. Ensiviikolla vielä jonkin verran reeniä, mutta sen jälkeen kevyesti herkistellen. Ensiviikolla olen ajatellut kasaavan rungon seuraavista harjoituksissa: 2 uintia, 2 hiihtoa, 1 juoksu, 1 spinning. Kuntopiiriin osallistuminen on taas arvoitus, joka ratkeaa itsellekin vasta perjantaina =)

Nyt alkaa näistä teksteistä tulla vähän turhan pitkiä, joten pyrin jatkossa hieman muuttamaan näitä löpinöitä ytimekkäämmiksi ja pyrin painottamaan vain tiettyihin mielenkiintoisiin (omasta mielestä) asioihin.

3 kommenttia:

 1. Moi Hartsa! Mulla on samanlainen pyörä, ja samalla tavalla aloittelija minäkin. Osaisitko antaa vinkkejä perinteisen hiihtoon? Huomasin, että ainakin sulla on alan yritys...

  VastaaPoista
 2. Moi kyllähän mie voin jotain vinkkejä vaikka kirjoitella tähän blogiin =) tai sitten voidaan pitää vaik pikakurssi seuran kans.
  Tuon mun toiminimen perustin reilu vuosi sitten ja toiminta on lähinnä tekniikkakursseja ja suksihuoltoa.

  VastaaPoista
 3. Terve! Pikatekniikkakurssi heltriläisille kuulostaa tosi hyvältä - meilläkin on kotona ainakin kaksi osallistujaa. Kyselen vähän hallituskonkareilta, miten käytännön jutut (maksut ym.) kannattaisi hoitaa ja palaan asiaan!

  VastaaPoista