tiistai 11. tammikuuta 2011

Mennyttä ja tulevaa

Noin puolitoista vuotta sitten ilmoittauduin työpaikan kavereiden kanssa Tukholman maratonille. Silloin oli hyvä syy aloittaa taas kuntoilu. Joskus kauan sitten nuorempana olinkin ollut kovassa kunnossa, mutta nopeasti lenkkeilyn aloitettua huomasin niiden aikojen olevan todella kaukana. Koskaan en ole ollut mikään hyvä juoksemaan, edes silloin kun olin hyvässä kunnossa, siksi täytyikin ottaa tosissaan harjoittelu maraton tähtäimessä.

Tukholman maraton 5.6.2010 tuli juostua (hölkkäilyä pikemminkin) läpi. Ikävä kyllä jäin muutaman minuutin alunperin asettamastani 4 tunnin tavoiteajasta, joten tavoiteltavaa jäi tulevaisuuteen. Tämän vuoden Tukholman maratonille ilmoittauduinkin heti loppukesästä.

Viime kevään kokemuksesta huomasin, että minulla täytyy olla selkeä tavoite harjoittelulle, muuten kuntoilulle ei löydy riittävästi motivaatiota. Pelkkä juokseminen kuitenkin on niin tylsää hommaa, eikä minun lyhyet ja paksut jalat kestä liiallista juoksemista. Silloin ryhdyin miettimään muuta ohjelmaa juoksemisen rinnalle. Heti ensimmäisenä tulikin mieleen uiminen ja pyöräily. Niin ja miten muuten voisi näitä lajeja kuntomielessäkään harrastaa kuin jonkinlainen tavoite mielessä. Mikään tietyn kilometrimäärän tai tuntimäärän tavoittelu ei tuntunut mielekkäältä, joten luonnollisesti täytyi asettaa tavoitteeksi suorittaa ensi kesänä triathlon. No ei täyttä matkaa tietenkään mutta puolimatka kuulostaa jo mahdollisuuksien rajoissa olevalta matkalta.

Joululahjaksi ostinkin itselle alennuksesta maantiepyörän. Nyt pitää jotenkin vain malttaa odottaa kevääseen, että pääsee kokeilemaan kuinka sitä kunnon maantiepyörällä ja lukkopolkimilla oikein sotketaan. Uudet uikkarit täytyi myös hankkia ja ensimmäinen uintitreeni on jo suoritettu.

Vuodenvaihteen olin ajatuksissani mieltänyt lähtölaukaukseksi harjoitteluun uusiin tavoitteisiin. Ensimmäinen viikko meni kuitenkin flunssan oireita potiessa. Kipeänä en urheile ja toipumisaikaa täytyy antaa riittävästi.
Eilen kävin hoidattamassa selkääni osteopaatilla ja mukavien naksahdusten saattelemana selkä on tänään tuntunutkin hieman paremmalta (niin tiedoksi tosiaan, että minun alaselkä on helposti jumittavaa mallia). Heti vuoden alusta liityin Helsinki Triathlon seuraan, josta toivon saavan harjoittelukavereita ja hyviä vinkkejä triathlonin suorittamiseen ja harjoitteluun.

Tästä päivästä alkaakin kunnon rakentaminen tuleviin haasteisiin. Tähän blogiin on tarkoitukseni kirjoitella matkasta ja kokemuksista näitä tavoitteita kohti. Ensimmäinen välitavoite onkin jo aivan kohta, eli 4.2 Vierumäellä on 24 tunnin hiihto tapahtuma, johon (jostain ihmeen päähänpistosta) päätin osallistua soolosarjaan. Toinen tärkeä tavoite on 5 kilon laihduttaminen toukokuuhun mennessä. Lupasin viimevuoden maratonin viimeisillä kilometreilla, että seuraavan kerran olen 5 kiloa laihempi.

Tulevat tavoitteet:
4.2 - 24 tunnin hiihto (tavoite vähintään 200 km)
28.5 - Tukholman maraton (tavoite 3 tuntia 55 min)
16.7 - Joroisen Finntriathlon puolimatka (tavoite päästä läpi)
puolimatkan sijasta vaihtoehtoinen tavoite 6.8 - Kuopion Olympia matkan triathlon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti