tiistai 7. kesäkuuta 2016

Vantaa triathlon 2016 perusmatka

Kauden ensimmäinen kisa startti oli sunnuntaina Vantaa triathlonin perusmatkalla. Olin muuten ensimmäistä kertaa tässä tapahtumassa joten mukavalla ennakko asenteella varustettuna osallistuin kisaan.

Kisaa edeltävät päivät ei olleet ideaalista valmistautumista kun perjantai iltapäivästä alkaen tuli tehtyä pihalaatoitus töitä. Ensin 6 tonnia kivituhkaa levittää pohjalle ja sen jälkeen laatoituksen kimppuun. Sopivaa jumitushommaa täytyy sanoa.

No itse kisa-päivä koitti kohtalaisen viileännä ja tuulisena. Lämpötila noin 15 astetta, joka on vielä ihan siedettävä jos vain vettä ei tule paljoa. Onneksi suuremmilta sateilta vältyttiin kun ainut lyhyt kuurosade vilvoitti pyöräilyn ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Ennen starttia sain tehtyä ihan hyvät uintiverrat ja sen jälkeen odottelemaan lähtöä. Lähdin yleisen 2. lähdössä. Asettauduin eturiviin ja keskelle. Heti startista sain hyvin rennosta rytmistä kiinni, en lähtenyt puristamaan yhtään liikaa ja pidin hermoni kun oikealta ryhmä aloitti huomattavasti kovempaa. Minkäänlaista kontaktia ei oikeastaan ollut vaan sain rauhassa uida. Ennen ensimmäistä käännöstä olin jo ohittanut oikealta startanneen ryhmän ja tilaa oli uida aivan rauhassa. Huomasin pari uimaria edessä joita lähdin ajamaan takaa. Toisen ohitin ennen ensimmäisen kierroksen loppua ja toisen sitten toisen kierroksen ensimmäisellä suoralla. Sen jälkeen seuraavat olivat kaukana edessä ja uin lopun ihan yksikseni. Uintiaika 23 min ja risat oli oikein mukava alku kisaan, varsinkin edellisen rykäsyn uinti katastrofin jälkeen.

Pyörällä olikin sitten heti alkuun pohjoiseen  mennessä karmea vastatuuli, onneksi sentään puolet matkasta olikin sitten myötätuulta. Pyörästä voi oikeastaan sanoa että ihan kohtuullista vauhtia sain pidettyä mutta jalat olivat hieman väsyneen oloiset enkä saanut pidettyä ihan sellaista "tappo fiilistä" pyörällä. Pyöräaika 1h1min ja risat, hieman vajaalla 40 km reitillä, ihan tyytyväinen täytyy olla. Parempaa pyöräilyä kuitenkin verrattuna edellisiin vuosiin.

Juoksu sitten alkoi hieman väsyneillä jaloilla. Olin elättänyt toiveita että pystyisin pitämään suurinpiirtein samaa vauhtia kuin rykäsyssä eli 4:30-4:40 kilometrivauhtia. No tämä ei toteutunut kuin kahdella kilometrillä jotka olivat alamäkivoittoisia =) Juoksu oli kokomatkan raskasta ja täytyi jotenkin väkisellä puskea eteenpäin, ei millään muotoa rentoa juoksua. Juoksuaika noin 47 min, hieman vajaalla 10 km reitillä, no eipä siitä sen enempää.

Kisa oli kokonaisuudessaan ihan positiivinen. Taisi kuitenkin oma perusmatkan ennätys parantua parilla minuutilla, edellien ennätys taitaa olla 2013 kiskosta. Muutenkin Vantaa triathlonin järjestelyt olivat mainiot ja tykkäsin siitä että yleisöäkin oli paikalla mukavasti tunnelmaa tuomassa. Hyvä tapahtuma!

Täältä tuloksia ja täältä gps jälki.

Nyt sitten muutama viikko aikaa viimeistellä kuntoa esille ja yrittää kaivaa juoksukuntoa jollain tavalla rennommaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti