maanantai 24. kesäkuuta 2013

Pitkä yhdistelmäharjoitus ja seura-asuja

Juhannus aattona aamusta starttasin pitkälle yhdistelmä harjoitukselle. Ajoin autolla kaikki varusteet mukana Oittaalle. Sää oli mitä paras mahdollinen, uinnin aikaan ei tuullut juuri ollenkaan ja muutenkin koko päivän oli aurinkoista mutta ei kuitenkaan tukahduttavan kuuma.

Matkat jotka tuli lopulta tehtyä oli 3,5 km uintia, 138 km pöyrää, 8 km juoksua. Uinnissa ja pyörässä oli tarkoitus testata tavoitevauhtia täydelle matkalle.
Uinnista 2,2 km vedin sellaisella rennon kovalla vedolla, jolla mielestäni voisin jaksaa hyvinkin täyden 3,8 km matkan. Vauhti oli oikein hyvää (aikaa meni 34.56) ja uinti tuntui muutenkin rennolle. Hyvillä fiiliksillä sitten pyörää kaivamaan autosta ja laittamaan kerros aurinkorasvaa.

Pyöräosuudella 16 km jälkeen aloitin tavoitevauhtisen osuuden, jonka pituus oli 90 km. Tavoite oli pitää sykkeet maksimissaan aerobisella kynnyksellä (128). Ylämäissä sallin sykkeen nousevan, niissä tarkkailin enemmänkin jalkojen olotilaa. En halunnut jalkoja väsyttää ylämäkiin. Tavoitevauhtinen osuus meni ihan kivasti 31,7 km/h nopeudella. Jalat tuntuivat tämän jälkeen jonkin verran väsyneiltä ja hieman jäi mietityttämään kuinka jalat jaksaa tuohon toinen mokoma vielä päälle.

Pyörän jälkeen sitten pyörän pakkaus autoon, nesteytystä, hieman evästä ja sen jälkeen juoksemaan. Juoksun olin päättänyt ottaa kohtalaisen kevyesti. Turha rasittaa liikaa väsyneitä jalkoja ja juoksemalla helposti rasitus nousisi paljon ja sitä myöten palautumisaika pidentyisi turhaan. Juoksu tuntui yllättävän hyvältä. Sellaista 5.15-5.30 minutin kilometrejä juoksin ilman yhtään yrittämättä pitää vauhtia. Pari kertaa kokeilin himpun kovempaa vauhtia ja sitten huomasi heti että onhan ne jalat väsyneet. Kuitenkin erittäin positiivinen asia, että tuollaista perusvauhtia pystyi menemään ilman mitään ongelmia. Oikein hyvä fiilis jäi tästäkin. Juoksussa ainut hieman huolestuttava asia oli kun sykkeet olivat yllättävän korkealla. Mietin voiko mittari huijata vai mikä on, kropassa ei tuntunut vauhti juuri miltään, mutta sykkeet oli korkeella. Arvioisin että syke olisi noin kymmenen pykälää tuntemusta korkemmalla. Ehkä kuumuus, joka juoksussa alkoi tuntumaan, aiheutti syketason nousun?

Viikolla sain myös uudet seura-asut, (pyörähousut ja -paidan sekä ja kaksi osaisen kisa-asun). Vaatteiden design on mielestäni oikein onnistunut. Oikein tyylikkäät asut =)
Kisa-asun housut on hieman ongelmalliset (liian kapea malli minulle), saa nähdä löydänkö sopivan koon jostain.
Tässä pari kuvaa asuista:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti