perjantai 10. toukokuuta 2013

Tempoilua ja lihashuoltoa

Tiistaina oli Heltri Cup osakilpailu 10 km Tempo. Pääsin testaamaan miten Felt oikein liikkuu, sekä uusia kiekkoja tositoimissa. Ennen starttia lämmittelyksi kiersin kisalenkin pari kertaa ympäri ja otin pari lyhyttä pätkää semi kovaa. Jalat tuntui olevan vielä jonkin verran kipeät lautantaisen HCR:n jäljiltä. Etureisien yläosissa kipeät kohdat, mutta muuten jalat vaikutti olevan ihan kohtuu palautuneet.

Alussa ensimmäiset 3 km Lahdentietä oli mukava myötätuuli ja siinä sai oikein mukavasti vauhdin tuntua =) Yritin kuitenkin ottaa tämän pätkän ns. käsijarru päällä, jotta jaloissa riittäisi potkua myös vastatuuli osuudelle. Tiukan käännöksen jälkeen aloin sitten päästelemään jo oikeastaan minkä pääsin. Vastatuuli osuus meni omasta mielestä ihan hyvin. Välillä oli hakemista välityksen suhteen. Tuntui että poljin välillä liian pienellä vaihteella ja suurella cadenssilla, mutta sitten isommalla vaihteella ei taas jaloissa ollut riittävästi voimaa.

Lopuksi 8 km jälkeinen kuninkaanmäki oli taas tutun tuskainen. Viimeisessä jyrkässä osassa jalat oli ihan naatit, putkella yritin painaa eteenpäin mutta hidasta se oli. Ylämäen jälkeen loivaan alamäkeen sain kuitenkin tsempattua jalat taas töihin. Viimeinen suora myötätuulessa tulikin jo loppukirin voimin.

Aikani oli 15.22 ja olen siihen kyllä ihan tyytyväinen, varsinkin näin kevään alussa. Voisin kuvitella, että kun saa enemmän pyöräilyä alle niin 15 minuuttia voisi alittuakin.

Keskiviikkona kävin sitten pitkän ajan jälkeen hierojalle ravistelemassa lihaksista maitohappoja pois. Alaselästä myös pahimpia jäykkyyksiä pyrittiin hoitamaan. Eilen sitten jalat oli mielestäni oikein hyvän oloiset. Ei mitään erityisiä jäykkyyksiä havaittavissa ja sehän on jo poikkeuksellinen minulle.  Yleensä mulla on jalat jatkuvassa perusjumi tilassa =) Kävin iltapäivällä juoksemassa kevyen palauttavan lenkin ja tässä huomasi että oli hieronnassa tullut käytyä, jalat tuntui sellaiselta voimattomilta ja löysiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti