torstai 28. helmikuuta 2013

Uudet pohjalliset

Maanantaina kävin fysiolla jalkapohjaa näyttämässä. Ensiksi tutkittiin ja sitten vielä katsottiin askellusta juoksumatolla. Mitään suurta rakenteellista ongelmaa ei ilmeisesti ole. Minulla on kuitenkin korkeat holvikaaret, kun tähän korkeaan holikaareen lisää oikean jalan juoksuaskeleen lievä kierto ukkovarpaan "ohi" pienempien varpaiden päältä, aiheuttaa se venytystä ukkovarpaasta kantapäähän kulkevaan jänteeseen. Eli ukkovarvas ei toimi ns aktiivisesti askeleessa mukana. Fysioterapeutti kysyi multa että onko ukkovarvas kipeä, koska samaa ei ollut havaittavissa vasemmassa jalassa.

No lopuksi tehtiin pohjalliset, joissa on päkiän alapuolella pieni "pahkura" jolla pyritään korjaamaan päkiän asentoa siten, että se jotenkin aktivoi ukkovarpaan toimintaa. Kävimme myös muutaman jumppaliikkeen joilla vahvistetaan ja aktivoidaan oikeaa liikerataa ja lihaksia.

Kävin eilen yli kuukauden tauon jälkeen juoksemassa ja täytyy sanoa että oli väsynyttä menoa. Toivottavasti suurin syy oli sunnuntainen Finlandia hiihto. Kevyesti juoksin noin 40 minuuttia ja yritin miettiä myös jalan asentoa. Ainakaan tämän ensimmäisen lyhyen lenkin jälkeen jalka ei oireillut seuraavana aamuna millään tavalla.

Jos kaikki menee hyvin siten, että pohjallinen ja jumppailut auttaa, niin fysion arvion mukaan noin kuukauden päästä voisi juosta jo normaaliohjelman mukaisesti. Kuukauden päästä alkaa ollakin jo kevät kelit, joten toivoa sopii, että kuntoutus onnistuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti