sunnuntai 12. elokuuta 2012

Rykäsy ja Vanajavesiuinti

Tällä viikolla oli ohjelmassa tiistainan viimeinen Heltri Cup osakilpailu rykäsy ja lauantaina vanavesiuinti 5000 m. Muuten välipäivinä tuli tehtyä kevyttä juoksua.

Rykäsy meni ihan ok. Uinti ei tuntunut aivan parhaalta mahdolliselta. Hieman jäykkää menoa ja hieman tuntui tehot olevan kateissa. Uintiaika 11.54. T1 oli sitten jotain ihan käsittämätöntä sähläystä =) Märkäpuku ei meninannut lähteä päältä, garminin kellon kanssa osasin sählätä hihojen kohdilla, pyöräkengät ei suostunut menemään nopeasti märkiin jalkoihin... jne. No lopulta pääsin pyöräosuudelle ja se menikin ihan hyvin. Ensimmäisen kierroksen otin hieman varovammin ja toiselle kierrokselle jäikin ihan kivasti paukkuja jäljelle. Pyöräaika oli (sis vaihdot) 34.44. Juoksu tuntui kulkevan ihan hyvin ja lopussakin pystyin hieman kiristämään vauhtia. Olisin kuvitellut että kevään juoksuaikaa olisin enemmän parantanut mutta ei se juoksu vaan ole mitenkään hyvällä tasolla tällähetkellä. Juoksuaika 23.20. Tulokset löytyy täältä.

Vanajavesiuintiin oli sitten oikein mieleenkiintoista lähteä. 5000 m on sen verran pitkä matka ja aikaisempaa kokemusta yli 3500 m uinnista ei ollut, joten en osannut ajatella kuinka 4-5 km väli tulee kulkemaan. 5 kilsan matkalle oli ilmoittautunut mukavasti 50 uimaria (joista 6 naista). Uimareitti oli 5 kertaa kilometrin kierros Hämeen linnan edustalla. Sää oli lähes tyyni ja veden lämpötila +18 astetta. Aika ideaaliset olosuhteet tapahtumalle.
Lähtö meni hyvin ja alku meni tarkkaillessa muiden vauhtia ja etsiessä omaa paikkaa ryhmässä. Ensimmäinen kierros meni ihan hyvin ja kierroksen jälkeen uin 3 muun uimarin kanssa samassa ns ryhmässä. Toisen kierroksen alussa pystyin jopa hieman peesaamaan ja sain siitä apua. Sitten toisen kierroksen loppuvaiheilla minulla rupesi lantion vasemmalle puolelle tuntumaan aralta, lonkankoukistaja tai joku muu siellä suunnalla aiheutti kiristystä. Pakko oli hieman vähentää potkujen tehoa ja ottaa varovaisesti ettei vielä niin alussa ala pahempia vaivoja. No muut saman ryhmän uimarit meni sitten menojaan ja jäin uimaan yksin. 2-4 kilometrit meni aika kivasti, rentona vetoa ja suunnistuskin tuntui menevän ihan kohtuullisesti. Viimeisen kilometrin sitten yritin kiristää vaihtoa ja otin jalatkin mukaan työhön. Viimeiset sadat metrit oli sitten lantion seutu aika väsynyt, sekä hartiat ja olkapäät tietysti. Vielä 10 metriä ennen maalia oikeaan pohkeeseen iski suonenveto, onneksi niin myöhään! Loppuaika 1.30.10! Maaliin tullessa kelloa katsoessa olin enemmän kuin tyytyväinen. En osannut odottaa että niinkin hyvään aikaan pääsisin. Tulokset löytyy täältä ja gps jälki täältä (en sitten stopannut ajanottoa ennen kuin maissa penkille istuessani). Nyt on ainakin luottamus uintikuntoon noussut ja ensivuoden täydenmatkan tavoite alkaa uinninkin suhteen olemaan realistinen!

Rykäsy oli sitten tämän vuoden viimeinen Tri startti. Nyt alan panostamaan juoksuun enemmän kun Vantaan maraton lähestyy ikävän nopeasti ja juoksukunto ei tunnu olevan ihan paras mahdollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti