maanantai 30. huhtikuuta 2012

HCR tavoitteen kalibrointi

Eilen tein vauhtikestävyys harjoituksen jolla samalla halusin testata millä vauhdilla uskallan cityrunilla lähteä liikenteeseen. Lyhyen veryttelyn ja venyttelyjen jälkeen lähdin vetämään noin 1.40 puolimaraton vauhtia (4.44 min/km). Alku lähti ihan kivasti ja rennosti, kuitenkin jo noin 3 kilometrin jälkeen alkoi tuntumaan aika pahalta. Silloin tiesin jo ettei niin kovaa voi kuvitellakaan starttaavan puolimaratonille. Syke nousi tasaisesti ylöspäin ja noin viiden kilometrin jälkeen syke alkoi olla jo anakynnyksellä. Syke vaikutti olevan hieman korkealla verrattuna Pajulahden testiin. Noin 6-7 kilometrin jälkeen alkoi jo jaloissa tuntua ja ylämäkien kohdalla huomasi takareidet jäykkenevän. Lopetin vedon 9 kilometrin jälkeen ja loppuun lyhyt jäähdyttely.


Eiliseen harjoitukseen en ollut aivan parhaassa iskussa lauantaisen kaverin varpajaisten vuoksi. Varpajaiset otin sinänsä rauhallisesti (vain muutama olut), mutta pelasimme noin tunnin jalkapalloa jonka ansioista jalat oli aika jäykät seuraavana aamuna. Myöskin vähäisemmälle jääneet yöunet vaikuttivat varmasti jonkin verran eiliseen vauhtiin.

Nyt täytyy olla rehellinen itselle ja todetan vain olevani sen verran huonossa kunnossa että täytyy miettiä uusiksi minkälaisella ajatuksella on järkevä cityruniin lähteä. Cityrunin profiilissa vielä muutamia lyhyitä ja jyrkkiä ylämäkiä jotka minun täytyy ottaa varovasti etten niissä juokse takareisiäni puhki. 1.40 aika on minulle tällä hetkellä mahdoton, joten ehkä lähden tavoittelemaan vain puolimaratonin ennätyksen parantamista 1.45.37 jonka juoksin viimevuoden Tukholman maratonin ensimmäisellä puolikkaalla. Aloitan todennäköisesti noin 5.00 min/km vauhdilla ja ekan kympin jälkeen voi tunnustella jos on vara kiristää tahtia.

Noin yleisesti hieman harmittaa tämän hetkinen kuntotaso. Joroisille on kolme ja puoli kuukautta, joten onhan tässä vielä aikaa. Viimevuoden tämän hetkiseen kuntoon nähden olen kuitenkin aika paljon jäljessä. Toukokuu onkin aika kriittistä aikaa harjoittelun suhteen. Pyörän päällä pyrin olemaan mahdollisimman paljon. Saa nähdä kuinka käy ja tuleeko Joroisten puolikkaasta todellista tuskaa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti