keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Viimeiset päivät ennen maratonia

Nyt on enää kolme päivää ennen lauantaista Tukholman maratonia. Tähän on harjoiteltu viimeiset 5 kuukautta. Se on aina kiva tunne kun tapahtuma lähenee, jota kohti on tehnyt monta kuukauttaa töitä. Rauhalliset tunnelmat kun kaikki on kohtuu hyvin.

Viime viikon flunssa oireet alkoivat loppumaan jo lauantain aikana ja sunnuntaina sain tehtyä aika hyvän viimeistely lenkin. Vauhti oli herkässä sunnuntaina ja tuli juostua hieman kovempaa kuin oli tarkoitus. Ajatuksena oli juosta 10 km maratonvauhtia (joka on 5,10-5,20min/km) tuntuman mukaan, en katsonut kelloa tai sykettä matkalla. Keskivauhti oli 4.45 min/km ja sykkeet siinä 160 paikkeilla, eli herkässä oli vauhti. En noin kovaa uskalla ajatella maratonia juoksevani, vaan tarkoituksena on lähteä alkuun 5.20 min/km vauhtia ja sitten 15 -20 km kohdilla katsoa josko olisi rahkeita lisätä vauhtia. Toisaalta fiiliksen mukaan on juostava, eli jos hyvältä tuntuu niin sitten on annettava vain mennä. Liian passiivinen alku ja jarruttelu voi tehdä juoksusta henkisesti rankan.

Maanantaina kävin kevyessä hieronnassa ja eilen tein kevyen 7 km lenkin.

Nyt kolmena viimeisenä päivänä alkaa tankkaus. Pastaa, puuroa, marjoja, leipää ja ruuan lisänä tankkausjuomaa 1 litra/päivä. Tankkausta en kuitenkaan tee niin rajuna mitä ohjeistetaan monessa paikassa (8-12g hiiilareita painokiloa kohti per päivä). Eli minun pitäisi syödä  630-930g hiilareita päivässä!
Mulla ei ole tarkoituksena tarkkaan laskea grammoja vaan syön sen verran hiilihydraattipitoisia ruokia päivän mittaan ettei voimakasta näläntunnetta muodostu missään vaiheessa päivän aikana. Arvioisin kuitenkin hiilareita tulevan jotain luokkaa 500g/päivä.

1 kommentti: